
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- patelnię lub grill
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CHLEB
Kromki chleba delikatnie skrapiamy oliwą i podpiekamy na suchej patelni.
KROK 2: KARMELIZUJEMY BRZOSKWINIE
Na patelni roztapiamy masło. Brzoskwinie kroimy na ćwiartki, usuwając pestkę. Smażymy je na patelni przez około 3 minuty z każdej strony, posypując cukrem trzcinowym i cynamonem.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY TOST
Na upieczone kromki chleba nakładamy po połowie sera burrata, na niego karmelizowane brzoskwinie. Całość posypujemy posiekanymi pistacjami, skrapiamy miodem i podajemy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Nuggetsy z kurczaka
- Kutia
- Ryba z piekarnika
- Świąteczne pierniczki
- Łazanki
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Krokiety z mięsem
- Ryba po japońsku
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Sałatka gyros
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Burek ze szpinakiem
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ciasto marchewkowe
- Ciasto na pierogi
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)