Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- patelnię lub grill
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CHLEB
Kromki chleba delikatnie skrapiamy oliwą i podpiekamy na suchej patelni.
KROK 2: KARMELIZUJEMY BRZOSKWINIE
Na patelni roztapiamy masło. Brzoskwinie kroimy na ćwiartki, usuwając pestkę. Smażymy je na patelni przez około 3 minuty z każdej strony, posypując cukrem trzcinowym i cynamonem.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY TOST
Na upieczone kromki chleba nakładamy po połowie sera burrata, na niego karmelizowane brzoskwinie. Całość posypujemy posiekanymi pistacjami, skrapiamy miodem i podajemy.
Zobacz podobne
przepisy
Chrupiące tosty z ricottą i śliwkami z tymiankiem
Aromatyczne tosty z serkiem, słodkimi owocami i nutą tymianku to idealny pomysł na śniadanie. Zrobisz je w mgnieniu oka!
Tosty francuskie z bananami
Słodkie śniadanie, które zachwyci najmłodszych – tosty francuskie z bananami i sosem limonkowym. Koniecznie wypróbuj!
BLT, czyli kanapka w stylu amerykańskim z bekonem, sałatą i pomidorem
Kanapka inspirowana kuchnią amerykańską. Idealnie podsmażone kromki chleba tostowego, które ukrywają plastry chrupiącego bekonu i soczystego pomidora, to świetny pomysł na śniadanie!
Carskie tosty
Jaki jest idealny tost śniadaniowy według Karola Okrasy? Taki, który składa się z aromatycznego gęstego beszamelu, ciągnącego się sera i zblanszowanego szpinaku. Carski tost to zapowiedź doskonałego dnia!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Błyskawiczne pierniczki
- Sernik krakowski
- Pistacjowy sernik baskijski
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Sernik piernikowy
- Ryba po japońsku
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Świąteczne pierniczki
- Ciasto marchewkowe
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pieczona ryba po grecku
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciasto na pierogi
- Dorsz w czosnku i cytrynie
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)