Tost z karmelizowaną brzoskwinią

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • patelnię lub grill

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CHLEB

Kromki chleba delikatnie skrapiamy oliwą i podpiekamy na suchej patelni.

KROK 2: KARMELIZUJEMY BRZOSKWINIE

Na patelni roztapiamy masło. Brzoskwinie kroimy na ćwiartki, usuwając pestkę. Smażymy je na patelni przez około 3 minuty z każdej strony, posypując cukrem trzcinowym i cynamonem.

KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY TOST

Na upieczone kromki chleba nakładamy po połowie sera burrata, na niego karmelizowane brzoskwinie. Całość posypujemy posiekanymi pistacjami, skrapiamy miodem i podajemy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!