Tosty z piwnymi pieczarkami

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Na patelni lub w rozgrzanym piekarniku opiekamy z dwóch stron kromki bagietki. Odkładamy na bok.

Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy z oliwek. Wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę oraz posiekany czosnek. Podsmażamy minutę, a następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i całość podsmażamy jeszcze dwie minuty, mieszając od czasu do czasu.

Następnie na patelnię wlewamy piwo. Gotujemy na dużym ogniu, aż płyn odparuje. Zdejmujemy pieczarki z ognia, nakładamy na kawałki pieczywa i posypujemy startym serem grana padano.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (7)

Dodaj swój komentarz
Avatar
  • Gość Gość
    3521 dni temu
    Jakie piwo należy użyć? Ciemne, jasne, miodowe?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3518 dni temu
    Sugerujemy jasne, jednak możesz również użyć swojego ulubionego :)
  • Gość Gość
    3487 dni temu
    Ja daje jasne i wychodzi pysznie :)
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3801 dni temu
    Dziękujemy za miłe słowa! :)

    odpowiedz

  • Mateusz Gruszka Mateusz Gruszka
    3801 dni temu
    :) Mniej więcej tyle właśnie dodałem i muszę przyznać, że danie jest wyborne ;-)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3808 dni temu
    Mateuszu, dziękujemy! Rzeczywiście chodzi o 100 ml piwa :)

    odpowiedz

  • Mateusz Gruszka Mateusz Gruszka
    3809 dni temu
    10ml? To chyba lekka przesada :P

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

Wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!