Twarożek z rzodkiewkami
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: PRZYGOTOWANIE TWAROŻKU

Rzodkiewki oczyścić i umyć. Rzeżuchę ściąć nożyczkami, krótko opłukać i osuszyć. ½ łyżki rzeżuchy odłożyć do dekoracji, pozostałą rzeżuchę razem z rzodkiewkami włożyć do pojemnika miksującego i rozdrabniać (z zatkniętą miarką), przytrzymując przycisk turbo/3 sekundy. Zgarnąć składniki ze ścianek na dno pojemnika i powtórzyć rozdrabnianie.

Do rzodkiewki z rzeżuchą dodać serek i po ¼ łyżeczki soli i pieprzu. Mieszać (z zatkniętą miarką) 20 sekund/prędkość 4.

KROK 2: PODANIE TWAROŻKU

Przed podaniem posypać twarożek pozostałą rzeżuchą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!