
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWANIE TWAROŻKU
Rzodkiewki oczyścić i umyć. Rzeżuchę ściąć nożyczkami, krótko opłukać i osuszyć. ½ łyżki rzeżuchy odłożyć do dekoracji, pozostałą rzeżuchę razem z rzodkiewkami włożyć do pojemnika miksującego i rozdrabniać (z zatkniętą miarką), przytrzymując przycisk turbo/3 sekundy. Zgarnąć składniki ze ścianek na dno pojemnika i powtórzyć rozdrabnianie.
Do rzodkiewki z rzeżuchą dodać serek i po ¼ łyżeczki soli i pieprzu. Mieszać (z zatkniętą miarką) 20 sekund/prędkość 4.
KROK 2: PODANIE TWAROŻKU
Przed podaniem posypać twarożek pozostałą rzeżuchą.
Zobacz podobne
przepisy
Placki dyniowo-imbirowe z twarożkiem i gruszkami
Przygotuj rozgrzewające placuszki z dynią i imbirem! Dodanie gruszki sprawia, że to najlepsze połączenie jesiennych smaków.

Bezglutenowe bajgle z twarożkiem
Bajgle fit bez grama mąki, a do tego pyszny twarożek z warzywami. Poznaj przepis Kingi Paruzel na lekkie śniadanie!

Wegański twarożek z ziołami
Niech wielkanocny stół zapełni się roślinnymi potrawami! Przygotuj wegański twarożek według przepisu Kingi i ciesz się jego prawdziwie wiosennym smakiem.

Twarożek tofu z warzywami
Twarożek z tofu to smakowita propozycja, która świetnie sprawdzi się nie tylko na śniadanie! Zobacz, jak szybko przygotujesz pyszny dodatek do kanapek dla całej rodziny.

Komentarze (0)