• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Obsmażamy ziemniaki

Ziemniaki obieramy i kroimy w grube plastry. Smażymy na dużej patelni na 3 łyżkach rozgrzanego oleju słonecznikowego przez ok. 15 minut na średnim ogniu, od czasu do czasu obracając. Doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 2: Przygotowujemy danie

Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Jabłka obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w grubą kostkę. Mięso kroimy w paski. Dodajemy wraz z cebulą, jabłkami i pozostałym olejem do ziemniaków, doprawiamy majerankiem i smażymy razem przez 5-8 minut. Listki pietruszki obrywamy i siekamy.

Krok 3: Gröstl podajemy z buraczkami

Gröstl doprawiamy do smaku, posypujemy posiekaną pietruszką i podajemy z buraczkami.

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    150 dni temu
    Cebula w podsumowaniu, cebula w przepisie... a w składnikach cebuli brak. Ile jej? Poprawcie przepis.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    150 dni temu
    W przepisie używamy 2 cebule :)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram