
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- 2 duże miseczki
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY I UKŁADAMY SKŁADNIKI
Kaszę bulgur zalewamy wrzątkiem, przykrywamy i odstawiamy na 20 minut. Na dnie dwóch misek układamy kaszę bulgur i odsączoną ciecierzycę.
Kapustę pak choi, paprykę pokrojona w paski i czosnek posiekany w plasterki podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Warzywa rozdzielamy do misek.
Awokado i mango kroimy w łódeczki, rzodkiewki w plasterki, pomidorki przekrawamy na pół i umieszczamy w miskach. Dodajemy szpinak, bazylię i pestki granatu.
Całość posypujemy orzeszkami ziemnymi.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY DRESSING
Drobno posiekaną miętę łączymy w miseczce z pozostałymi składnikami dressingu. Całość mieszamy i odstawiamy na chwilę, by smaki się połączyły.
Krok 3: PODAJEMY BOWLS
Gotowe bowls podajemy polane dressingiem miętowym.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ryba po japońsku
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Śledzie po kaszubsku
- Sałatka gyros
- Spaghetti carbonara
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Krokiety z mięsem
- Jajka na miękko
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Burek ze szpinakiem
- Pieczona ryba po grecku
- Pistacjowy sernik baskijski
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Uszka z grzybami
- Makowiec japoński
- Guacamole
- Ciasto marchewkowe
- Mini burgery
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)