Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- 2 duże miseczki
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY I UKŁADAMY SKŁADNIKI
Kaszę bulgur zalewamy wrzątkiem, przykrywamy i odstawiamy na 20 minut. Na dnie dwóch misek układamy kaszę bulgur i odsączoną ciecierzycę.
Kapustę pak choi, paprykę pokrojona w paski i czosnek posiekany w plasterki podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Warzywa rozdzielamy do misek.
Awokado i mango kroimy w łódeczki, rzodkiewki w plasterki, pomidorki przekrawamy na pół i umieszczamy w miskach. Dodajemy szpinak, bazylię i pestki granatu.
Całość posypujemy orzeszkami ziemnymi.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY DRESSING
Drobno posiekaną miętę łączymy w miseczce z pozostałymi składnikami dressingu. Całość mieszamy i odstawiamy na chwilę, by smaki się połączyły.
Krok 3: PODAJEMY BOWLS
Gotowe bowls podajemy polane dressingiem miętowym.
Zobacz podobne
przepisy
Pieczona papryka z fetą i dressingiem miętowym
Trzy kolory papryk, podane z fetą i doskonałym orzeźwiającym dressingiem z mięty. Spróbuj!
Sałatka mięsna podawana z ziołowym dressingiem ze śmietaną
Czasem najprostsze dania smakują najlepiej. Wystarczy kilka składników, by przygotować tę pełną aromatów sałatkę
Pieczona cukinia z dressingiem z pepperoni
Wypróbuj przepis na sałatkę z pieczonej cukinii z ostrym dressingiem, pomarańczami, oliwkami i serem feta!
Sałatka z buraków i awokado z kawowym dressingiem
Poznaj orzeźwiające połączenie buraków, awokado i pomarańczy z ciekawym, kawowym dressingiem!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Macedoński tort chałwowy
- Baba drożdżowa
- Penne z wegetariańskim bolognese
- Kolorowa sałatka w słoiku
- Zupa pieczarkowa
- Rosyjska sałatka warstwowa
- Sałatka z kaszą bulgur i warzywami
- Papaya bowl z kremem jogurtowym
- 3 sposoby na ciasto francuskie
- Rollsy z kapusty pekińskiej z warzywami i humusem
- Spaghetti alla puttanesca
- Sok „Zielony Detoks”
- Pikantne curry z kurczakiem i ciecierzycą
- Cukinia w koperkowej marynacie
- Hummus bowl
- Placki z szynką i serem
- Duszona sałata lodowa z wędzonym łososiem i z kremem z groszku
- Wegetariańskie bowls z dressingiem miętowym
- Tiramisu z duszonymi jabłkami i ciasteczkami cantuccini
- Pudding sernikowy z owocami
- Hot dogi z wegańskimi kiełbaskami i sosem BBQ
- Smażony filecik z pstrąga ze szpinakiem z ziemniaczanym purée
- Owoce pod owsiano-orzechową kruszonką
- Mus czekoladowy z awokado i bananami
- Krem z buraka z wędzonym twarogiem i wędzoną śliwką
- Malinowe serduszka
- Grillowane ślimaki z indyka
- Sałatka z makaronem i krewetkami
- Karp w domowym sosie teriyaki z porem i sezamem
- Koktajl truskawkowy i truskawki w czekoladzie
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)