Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- sito
- naczynie żaroodporne lub garnek żeliwny
Sposób przygotowania:
Krok 1: GOTUJEMY KASZĘ PĘCZAK
Kaszę pęczak gotujemy w lekko osolonej wodzie według instrukcji dostępnych na opakowaniu. Odcedzamy na sicie.
Krok 2: GOTUJEMY FASOLKĘ SZPARAGOWĄ
Fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie ok. 10 minut.
Krok 3: SKŁADAMY I PIECZEMY ZAPIEKANKĘ
Dno naczynia żaroodpornego (lub garnka żeliwnego) smarujemy oliwą z oliwek. Do naczynia przekładamy ugotowaną kaszę, a następnie ugotowaną fasolkę szparagową oraz cukinię i por pokrojone w talarki. Całość skrapiamy oliwą z oliwek i sosem sojowym. Na wierzch zapiekanki kruszymy ser feta.
Zapiekankę pieczemy ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C.
Krok 4: PODAJEMY ZAPIEKANKĘ
Gotową zapiekankę posypujemy z wierzchu orzeszkami ziemnymi.
Zobacz podobne
przepisy
Zapiekanka wegańska ratatouille
Kolorowa i pyszna zapiekanka ratatouille udowadnia, że przepisy wegańskie nie są nudne. Spróbuj!
Zapiekanka z wegańskim mielonym i warzywami
Wegezapiekanka to doskonałe danie na rodzinny obiad lub kolację w gronie znajomych. Wypróbuj ten przepis i sprawdź, jak szybko zapiekanka znika z talerzy!
Zapiekanka z bakłażanów z mozzarellą i parmezanem
Przepyszna zapiekanka z bakłażanów, która podbije serce Twoje i Twoich gości! Spróbuj połączenia bakłażanów, mozzarelli i parmezanu. Gwarantujemy, że ten przepis trafi na listę Twoich ulubionych!
Zapiekanka z bakłażanem, serami i miętą
Nie znasz jeszcze ciasta filo? W takim razie poznaj je, przygotowując tę prostą i bardzo smaczną zapiekankę z warzywami, serami i miętą! To idealna propozycja na obiad lub kolację!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Cynamonowe naleśniki ze śliwkami
- Warzywa w tempurze
- Francuskie tosty z boczkiem i serem
- Penne z wegetariańskim bolognese
- Wegetariański ramen
- Rosyjska sałatka warstwowa
- Chili z indykiem
- Pieczony mielony o obniżonej zawartości soli
- Racuszki siłacza i frytki z marchewki
- Bombki z piernika
- Muffinki wielkanocne
- Kanapkowe wrapy z warzywami
- 4-warstwowa zapiekanka à la quesadilla
- Szaszłyki z warzywami i owocami
- Owsianka do lunchboxa
- Kanapka zielenina z grilla
- Faszerowana dynia
- Pieczona papryka z fetą i dressingiem miętowym
- Granita truskawkowa
- Awokado faszerowane pastą bezjajeczną
- Koktajl tiramisu
- Miniomlety pomidorowe
- Mrożony jogurt z malinami i limonką
- Pieczony kurczak z ziemniakami i szparagami
- Tacos z tuńczykiem
- Bezglutenowa tarta migdałowa
- Lody jogurtowo-brzoskwiniowe na patyku
- Jesienna sałatka ze smażonymi boczniakami
- Roladki z indyka z papryką i kaparami
- Ekspresowe przekąski sylwestrowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
277 dni temu
Ile gramów cukinii?
odpowiedz
276 dni temu
Przeciętna cukinia waży ok. 300-350 gramów i taka ilość będzie akurat do tego przepisu.
973 dni temu
A sos sojowy gdzie?
odpowiedz
973 dni temu
Sosem sojowym skrapiamy zapiekankę przed pieczeniem. Faktycznie ten fragment zniknął z przepisu, ale już wrócił na swoje miejsce. Bardzo dziękujemy za czujność :)