zobacz film

Darek Gutkowski

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • lunchboxy
  • patelnię grillową

Sałatka z tuńczykiem

Tuńczyka odsączamy i przekładamy do miski. Dodajemy kukurydzę, posiekany koperek i majonez. Doprawiamy solą i pieprzem. W lunchboxie układamy sałatkę z tuńczyka, chleb, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i borówki.

Tortilla z salami i serem

Oba płaty tortilli smarujemy keczupem. Na jednym układamy plastry salami i starty ser. Składamy oba płaty i podsmażamy na suchej patelni z dwóch stron. Dzielimy na trójkąty i układamy w lunchboxie wraz z serkiem śmietankowym, obranym i pokrojonym w plastry awokado, a także pokrojoną na cząstki brzoskwinią.

Grillowane ziemniaki i pierś kurczaka

Pierś kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Marynujemy w soku z cytryny, tymianku oraz posiekanym czosnku przez około 10 minut. Ziemniaki kroimy w łódeczki i podsmażamy na rozgrzanej oliwie na patelni grillowej. Doprawiamy solą i posiekanym rozmarynem. Na tej samej patelni smażymy kurczaka. Serek śmietankowy łączymy z posiekanym szczypiorkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. W lunchboxie układamy ziemniaki, pierś kurczaka, serek śmietankowy, garść rukoli, winogrona i orzechy włoskie.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (5)

Avatar
  • Gość Gość
    99 dni temu
    Taaak.. Na jednej desce kroimy surowego kurczaka i później szczypiorek, który dokładamy do serka i jemy na surowo. Poza tym do plastikowych pojemników pchamy gorące jedzenie, a większość półproduktów pochodzi z puszek. Samo zdrowie!

    odpowiedz

  • Gość A Gość A
    95 dni temu
    Jak ktoś nie używa mózgu to zrobi dokładnie tak jak napisałeś/aś. W przepisie powinno być ujęta zmiana deski po krojeniu kurczaka?? 😂 Litości
  • Gość Gość
    446 dni temu
    Ja mam pytanie o pudełka (dzielone/przegródki) czy w ofercie Lidla są takie?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    446 dni temu
    Akcyjnie dostępne są pudełka z przegródkami. Najlepiej śledzić ofertę na www.lidl.pl, lub polecamy zapisanie się na newsletter - https://www.lidl.pl/pl/Newsletter-Rejestracja.htm
  • Gość Gość
    802 dni temu
    Spoko tylko tortilla taka jest dobra tylko na ciepło. Jak nie zje się od razu to przestaje być chrupiąca i właściwie jak chce się ją zabrać to nie ma sensu jej podgrzewać. Chyba tylko żeby ser się roztopił.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram