zobacz film

Darek Gutkowski

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • lunchboxy
  • patelnię grillową

Sałatka z tuńczykiem

Tuńczyka odsączamy i przekładamy do miski. Dodajemy kukurydzę, posiekany koperek i majonez. Doprawiamy solą i pieprzem. W lunchboxie układamy sałatkę z tuńczyka, chleb, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i borówki.

Tortilla z salami i serem

Oba płaty tortilli smarujemy keczupem. Na jednym układamy plastry salami i starty ser. Składamy oba płaty i podsmażamy na suchej patelni z dwóch stron. Dzielimy na trójkąty i układamy w lunchboxie wraz z serkiem śmietankowym, obranym i pokrojonym w plastry awokado, a także pokrojoną na cząstki brzoskwinią.

Grillowane ziemniaki i pierś kurczaka

Pierś kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Marynujemy w soku z cytryny, tymianku oraz posiekanym czosnku przez około 10 minut. Ziemniaki kroimy w łódeczki i podsmażamy na rozgrzanej oliwie na patelni grillowej. Doprawiamy solą i posiekanym rozmarynem. Na tej samej patelni smażymy kurczaka. Serek śmietankowy łączymy z posiekanym szczypiorkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. W lunchboxie układamy ziemniaki, pierś kurczaka, serek śmietankowy, garść rukoli, winogrona i orzechy włoskie.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    14 dni temu
    Spoko tylko tortilla taka jest dobra tylko na ciepło. Jak nie zje się od razu to przestaje być chrupiąca i właściwie jak chce się ją zabrać to nie ma sensu jej podgrzewać. Chyba tylko żeby ser się roztopił.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram