
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Miąższ melona i obranego ogórka kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy do blendera. Dodajemy liski mięty oraz jogurt i całość miksujemy, aż zupa nabierze jednolitej konsystencji. Przyprawiamy do smaku imbirem, pieprzem kajeńskim oraz solą.
Zupę chłodzimy w lodówce przez minimum godzinę. Podajemy zimną.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Klasyczna sałatka grecka
- Sos śmietanowy – trafiony wybór do przeróżnych dań
- Pasta pistacjowa z białą czekoladą
- Jajecznica z kurkami
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Sos tzatziki
- Ekspresowe banoffee z mascarpone
- Sałatka cezar z sosem na bazie żółtek jaj
- Kotlety jajeczne
- Krem ziemniaczany
- Sałatka z burratą i grillowanymi brzoskwiniami
- Makaron z zielonym pesto i dodatkami
- Jajecznica na 3 sposoby
- Guacamole
- Ciasto drożdżowe - przepis podstawowy
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (3)
2224 dni temu
Czy w przepisie nie powinno być 500 ml jogurtu zamiast 50 ml? Wydaje mi się, że łyżka jogurtu to trochę mało na cztery porcje.
odpowiedz
2224 dni temu
Rzeczywiście zabrakło jednego zera! Dziękujemy za czujność!
4012 dni temu
Ciekawy pomysł na chłodnik, robiłam wasz chłodnik ogórkowy z prażonymi migdałami, rewelacja, polecam fanom takich dań :)
odpowiedz