Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
Przygotuj wcześniej:
Bulion podgrzej, aby w momencie użycia był ciepły.
Sposób przygotowania:
KROK 1: ROZDRABNIAMY MARCHEWKĘ
Marchewkę obieramy i kroimy na 2-centrymetrowe kawałki. Następnie przekładamy ją do pojemnika miksującego i rozdrabniamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 3 sekundy / obroty 6.
KROK 2: SIEKAMY ZIEMNIAKI
Ziemniaki obieramy, kroimy w ćwiartki i dodajemy do marchewki. Składniki siekamy, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / czas 3 sekundy / obroty 6, i przekładamy je do miski.
KROK 3: PODSMAŻAMY PORY I CZOSNEK
Pory kroimy na 4-centymetrowe kawałki, przekładamy do pojemnika miksującego wraz z czosnkiem i siekamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 8 sekund / obroty 6. Do rozdrobnionych składników dodajemy oliwę i masło i podsmażamy je, bez miarki w pokrywie, wykorzystując program przypiekanie / temperatura 120°C / czas 4 minuty / obroty 1.
KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY BAZĘ ZUPY
Do podsmażonych porów i czosnku dodajemy mąkę, liście laurowe i wędzoną paprykę. Składniki podgrzewamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / temperatura 100°C / czas 10 minut / obroty 1. Po 1 minucie do pojemnika miksującego stopniowo wlewamy ciepły bulion oraz mleko.
WSKAZÓWKA! Bulion rybny możemy zamienić na warzywny – zupa będzie równie smaczna.
KROK 5: GOTUJEMY WARZYWA
Po ugotowaniu bazy do zupy dodajemy posiekane ziemniaki i marchewkę oraz kukurydzę. Całość gotujemy, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / temperatura 100°C / czas 10 minut / obroty 1.
KROK 6: GOTUJEMY ŁOSOSIA
Łososia kroimy w kostkę o boku ok. 2 cm. Na pojemnik miksujący nakładamy kosz do gotowania na parze i gotujemy w nim rybę skropioną sokiem z połowy cytryny – wykorzystujemy program gotowanie wg własnych ustawień / temperatura 110°C / czas 15 minut / obroty w lewo.
KROK 7: DODAJEMY SZPINAK I PODAJEMY ZUPĘ
Do pojemnika miksującego wkładamy szpinak i rybę. Zamykamy pokrywę na ok. 5 minut, aby szpinak się podgotował. Następnie zupę przelewamy do misek i podajemy skropioną sokiem z cytryny oraz doprawioną solą i pieprzem do smaku.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa ziemniaczana z łososiem
Wzbogać swoją zupę ziemniaczaną porcją łososia dostarczającego pełnowartościowego białka i kwasów omega 3.
Tajska zupa z pomidorami i pieczonym łososiem
Orientalne składniki i niezwykle aromatyczne przyprawy tworzą potrawę o prawdziwie tajskim charakterze. Jest przepyszna!
Zupa rybna kokosowo-pomidorowa
Kokos z rybą idą w parze, więc dlaczego nie wykorzystać tego połączenia w zupie? Koniecznie musisz spróbować!
Mazurska zupa rybna z groszkiem i pomidorami
Mazurska zupa rybna z groszkiem i pomidorami
Zobacz wszystkie
przepisy
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ciasto marchewkowe
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Pierniki
- Sernik krakowski
- Kutia
- Sałatka gyros
- Kapusta z grochem
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Przekąski sylwestrowe
- Pieczona ryba po grecku
- Świąteczne pierniczki
- Wigilijny makowiec
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)