
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- kuchenkę mikrofalową
Przygotowanie galaretki
Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy, aż napęcznieje, a następnie rozpuszczamy ją w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej.
Maliny miksujemy, dodajemy cukier oraz rozpuszczoną żelatynę (żelatynę dodajemy etapami, sprawdź nasz trik ). 3/4 galaretki przelewamy do kieliszków i chłodzimy 45 minut w lodówce (pozostałą galaretką wykończymy deser).
Przygotowanie musu gruszkowego
Gruszki myjemy, obieramy i pozbawiamy gniazd nasiennych. 2 gruszki miksujemy, pozostałe 2 kroimy w drobną kostkę. Śmietankę ubijamy i łączymy z mascarpone, cukrem pudrem i gruszkowym purée. Żelatynę namaczamy w wodzie, a następnie rozpuszczamy w mikrofalówce lub kąpieli wodnej i dodajemy do masy. Dodajemy pokrojone w kostkę gruszki. Przekładamy mus do kieliszków i chłodzimy w lodówce 20 minut. Zalewamy deser pozostałą galaretką malinową (1/4) i ponownie chłodzimy.
Wierzch deserów dekorujemy plasterkami gruszki i świeżymi borówkami.
Zobacz podobne
przepisy
Winna gruszka zapiekana w cieście francuskim
Łatwy w przygotowaniu i niezwykle efektowny – taki jest deser z tego przepisu. Elegancko podane gruszki zachwycą każdego!

Deser owocowy z płatkami owsianymi
Ulubione owoce, chrupiące płatki crunchy i jogurt naturalny – prosty sposób na szybki, smaczny i lekki deser dla każdego.

Pomarańczowo-borówkowe serduszka dla mamy
Powiedz „kocham” za pomocą deseru! Wyjątkowe ciasteczka z owocami są na to idealnym sposobem. Smakują wspaniale!

Tarta szpinakowo-borówkowa
Niezwykłe połączenie szpinaku i borówek! Spróbuj nietypowego zielonego ciasta z owocami!

Zobacz przepisy
na lato
- Zapiekanka ziemniaczana
- Pancakes z borówkami
- Makaron z pesto i kurczakiem – przepis
- Ciasto marchewkowe
- Chili con carne
- Spaghetti à la carbonara
- Makaron z krewetkami w maślanym sosie
- Suflet czekoladowy
- Tagliatelle z sosem alfredo
- Krem z dyni
- Placki z cukinii z pikantnym sosem pomidorowym
- Guacamole
- Chłodnik z botwiny
- Boczniaki po azjatycku
- Sernik na zimno w słoiku
- Ravioli. Przepis z ricottą i parmezanem
- Ryż smażony z warzywami
- Zupa pho z wołowiną
- Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem
- Owsianka na mleku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (7)
167 dni temu
Mi wyszedł pyszny, dałam tylko połowę mniej cukru do musu, starczyło mi na 6 salaterek. Niestety tej galaretki malinowej wychodzi bardzo mało więc lepiej zrobić podwójną porcję. Te kawałki gruszek w deserze myślę że byłyby lepsze usmażone na maśle bo surowe są nijakie.
odpowiedz
3574 dni temu
Świetny!! Polecam!!:)
odpowiedz
3597 dni temu
pychota robiłam najleprzy deser
odpowiedz
3626 dni temu
Pychota 😀
odpowiedz
3627 dni temu
Jest przecudny
odpowiedz
3649 dni temu
pyszne, najlepszy deser świata...
odpowiedz
3656 dni temu
mniAM!!smaczne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
odpowiedz