
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Kacze żołądki oczyszczamy, kroimy w plastry i podsmażamy na gorącym oleju. Dodajemy posiekaną cebulę oraz czosnek i smażymy kolejne kilka minut. Całość zalewamy bulionem, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy pod przykryciem do miękkości, przez około 1-1,5 godziny. Śmietanę hartujemy i dodajemy do gulaszu. Całość mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i posiekaną natką pietruszki. Podajemy z kaszą lub z ziemniakami.
Zobacz podobne
przepisy
Rillettes z kaczki
Karol Okrasa zainspirowany kuchnią francuską, stworzył dużo łatwiejszą wersję rillettes. To pyszny dodatek do chrupiącej bagietki.

Bigos na kaczce z suszonymi śliwkami
Pyszna kaczka i suszone śliwki to składniki, które królują w tym daniu i doskonale podkreślają smak całej potrawy.

Pasztet z kaczki z suszonymi owocami
Karol Okrasa dzieli się rodzinnym przepisem na wielkanocny pasztet! W składnikach oprócz mięsa kaczki znajdziesz suszone owoce, boczek i suszony majeranek!

2 sposoby na kaczkę i mandarynki
Prawie identyczne składniki i dwa dania o innym smaku? To możliwe!

Zobacz przepisy
na lato
- Dressing musztardowo-miodowy
- Grillowana cukinia
- Kurczak pieczony w całości
- Ravioli ze szpinakiem — przepis, który pokochasz
- Ravioli z grzybami – przepis na włoski przysmak
- Tradycyjna maczanka krakowska
- Zwijane zrazy wołowe
- Grochówka wojskowa
- Ravioli. Przepis z ricottą i parmezanem
- Dżem gruszkowo-cynamonowy
- Gulasz węgierski
- Babka ziemniaczana z boczkiem
- Cynamonki z ciasta francuskiego – przepis
- Francuskie makaroniki
- Domowa pasta jajeczna
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Kurczak w sosie jogurtowym
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
195 dni temu
Dobre !
odpowiedz
1483 dni temu
Wasze przepisy są konkretne, wiem co mam kupić, jak zrobić. Kacze żołądki to dla mnie nowość, zrobię to pierwszy raz. - z waszą pomocą to się uda. A przy okazji powiem - podoba mi się, że na waszej stronie dostaję to czego oczekuje, nie ma tu zbędnych informacji, zachęt, czy reklam. Pozdrawiam!
odpowiedz
1483 dni temu
Dziękujemy za miłą opinię! Życzymy smacznego i również pozdrawiamy! ;)
1998 dni temu
Dziś na obiad ugotowałam ten gulasz. Bardzo smaczny.
odpowiedz