zobacz film KANAPKA SELEROWA Z PESTO Z RUKOLI

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY BAZĘ TWAROGOWĄ

Do miski przekładamy serek kozi, doprawiamy solą, białym mielonym pieprzem i posiekanym czosnkiem, mieszamy.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY PESTO

Natkę pietruszki myjemy i siekamy. W blenderze miksujemy wszystkie składniki.

KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY PASTĘ TWAROGOWĄ

Obrany i pokrojony w cienkie paseczki seler skrapiamy niewielką ilością soku z cytryny, dodajemy go do pasty twarogowej wraz z ziarnami słonecznika i posiekaną natką pietruszki. Doprawiamy białym mielonym pieprzem. Mieszamy, odstawiamy do lodówki.

KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY KANPKĘ

Bułkę fitness kroimy na pół, dolną jej część smarujemy pastą z selera, a górną pesto z rukoli. Na twarożek nakładamy polędwicę łososiową zwiniętą w ruloniki, dodajemy czerwone liście sałaty lollo-rosso, składamy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!