
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy. Z pozostałych składników robimy marynatę (mieszamy wszystkie składniki w miseczce). Powstałą marynatą dokładnie nacieramy kurczaka i odstawiamy go w chłodne miejsce co najmniej na 2 godziny (a najlepiej na całą noc).
Rozgrzewamy piekarnik do 180°C, kurczaka układamy piersiami do dołu w naczyniu do pieczenia i polewamy marynatą.
Pieczemy go mniej więcej 1 godzinę i 20 minut. W trakcie pieczenia kurczaka polewamy płynem, który zbiera się w formie do pieczenia. Podajemy go z ryżem jaśminowym posypanym posiekaną kolendrą.
Zobacz podobne
przepisy
Indyjski kurczak chili
Aromaty trawy cytrynowej, kolendry i imbiru. Spróbuj tego idealnego kurczaka!

Ziemniak pieczony w łupinie z szybkim chilli
Ziemniaki doskonale nadają się do faszerowania. Spróbuj ich w połączeniu z pikantnym chili, z dodatkiem aromatycznego sera cheddar.

Chili con carne z wędzonym boczkiem
Znakomite mięso, charakterne chili i kilka sekretnych składników – oto podstawa sycącego chili con carne według przepisu Karola. Rozgrzej się nim w chłodne, jesienne dni!

Chrupiące ziemniaczki w ostrym sosie
Pyszne i chrupiące ziemniaczki obtoczone klejącym, ostrym sosem w stylu azjatyckim. Ciężko wyobrazić sobie lepszą przekąskę!

Zobacz przepisy
na lato
- Sernik na zimno w słoiku
- Kurczak pieczony w całości
- Ravioli ze szpinakiem — przepis, który pokochasz
- Ravioli z grzybami – przepis na włoski przysmak
- Tradycyjna maczanka krakowska
- Zwijane zrazy wołowe
- Grochówka wojskowa
- Ravioli. Przepis z ricottą i parmezanem
- Dżem gruszkowo-cynamonowy
- Gulasz węgierski
- Babka ziemniaczana z boczkiem
- Cynamonki z ciasta francuskiego – przepis
- Francuskie makaroniki
- Domowa pasta jajeczna
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Corn dog
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (7)
2782 dni temu
Piec pod przykryciem czy bez?
odpowiedz
2779 dni temu
Bez przykrycia ;)
3797 dni temu
Gościu, tak, papryczkę siekamy :)
odpowiedz
3798 dni temu
Czy papryczkę trzeba posiekać?
odpowiedz
3943 dni temu
Pyszności... proste i pyszne. Polecam gorąco :)
odpowiedz
3947 dni temu
Mój się właśnie marynuję :)
odpowiedz
4045 dni temu
Pyszność,kura na ostro to dopiero pyszne danie,niedługo zrobię takiego kuraka.
odpowiedz