
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sałatę oczyszczamy, osuszamy i rozrywamy na kawałki. Liście bazylii obrywamy. Łyżką do lodów z miąższu arbuza wykrawamy kulki, usuwając pestki i zbierając sok. Maliny przebieramy i myjemy. Przekładamy do miski wraz z kulkami arbuza, sałatą i bazylią.
Cebulę obieramy i drobno siekamy. Cytrynę sparzamy, wycieramy do sucha, skórkę ścieramy. Miąższ wyciskamy. Cebulę mieszamy z sokiem zebranym z arbuza i 2-3 łyżkami soku z cytryny, bulionem i oliwą z oliwek. Doprawiamy solą i pieprzem. Ser brie kroimy w drobną kostkę. Sałatkę ostrożnie mieszamy z dressingiem, posypujemy serem brie i skórką z cytryny.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Grillowana cukinia
- Pinsa verde
- Szybkie ciasto w 20 minut
- Sos słodko-kwaśny
- Jak zrobić klasyczne pesto z bazylii?
- Wrap z łososiem i warzywami
- Makaron z serem burrata
- Pizza z tortilli
- Pieczone ziemniaki z kiełbasą i cukinią
- Domowa pasta jajeczna
- Sos do pizzy
- Pinsa z szynką prosciutto cotto i burattą
- Sałatka z ryżem i tuńczykiem
- Sałatka na grilla z ciecierzycą i wegańskim sosem BBQ
- Ryż smażony z warzywami i jajkiem
- Gnocchi z kurczakiem i warzywami
- Zupa krem z brokułów
- Babeczka z mikrofali na 3 sposoby
- Dorsz z piekarnika w czosnku i cytrynie
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)