
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- ręcznik papierowy
- patelnię grillową (opcjonalnie)
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY SALSĘ
Tamarillo i mango obieramy ze skórki. Miąższ tamarillo przekładamy do miseczki, mango kroimy w drobną kostkę. Dodajemy posiekaną miętę i kolendrę. Doprawiamy sokiem z limonki, miodem. Dodajemy posiekaną papryczkę chili oraz pestki granatu.
Krok 2: SMAŻYMY I PODAJEMY ŁOSOSIA
Łososia myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Solimy z obu stron i smażymy na rozgrzanym oleju na patelni zwykłej lub grillowej, tak aby w środku pozostał soczysty i różowy.
Łososia podajemy z salsą.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Placuszki z kaszy manny
- Makaron w sosie śmietankowym
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Tagliatelle z kurczakiem
- Roladki z kurczaka ze szpinakiem
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Pieczone bataty z piekarnika
- Szare kluski
- Krem z dyni
- Dżem brzoskwiniowy z wanilią i cynamonem
- Kofta z wołowiną i kaszą orkiszową
- Prawdziwe souvlaki po grecku
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Corn dog
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)