
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- 6-8 słoiczków do podania deseru
- blender lub mikser
- rękaw cukierniczy
Krok 1: Przygotowujemy syrop
Podgrzewamy wodę z syropem z agawy, sokiem i skórką otartą z limonki. Siekamy i dodajemy świeże liście mięty. Wszystkie składniki dokładnie blendujemy. Studzimy.
Krok 2: Łączymy składniki musu
Wystudzony syrop łączymy z serkiem mascarpone. Ubijamy dobrze schłodzoną śmietankę i dodajemy ją do masy.
Krok 3: Układamy warstwy i dekorujemy
Kruszymy ciastka i wysypujemy nimi dna słoiczków. Za pomocą rękawa cukierniczego nakładamy warstwę musu miętowego. Ponownie dodajemy ciastka i nakrywamy je kolejną warstwą musu. Ścieramy czekoladę i posypujemy nią desery. Wstawiamy do lodówki na 30 minut.
Po wyjęciu z lodówki dekorujemy desery czekoladkami miętowymi i świeżymi listkami mięty.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Chaczapuri z serem i sosem adżika
- Musaka grecka
- Zapiekanka ziemniaczana
- Gnocchi alla sorrentina – zapiekane gnocchi z pomidorami
- Chlebek bananowy
- Risotto z cukinią
- Pizza neapolitańska – przepis na klasyczną neapolitanę
- Spaghetti bolognese
- Pulpety w sosie własnym
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Corn dog
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Spaghetti carbonara
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Butter chicken
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Klasyczna sałatka grecka
- Kartacze z mięsem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (3)
2492 dni temu
Czym zastąpić syrop z agawy???
odpowiedz
2492 dni temu
Drogi gościu, możesz sięgnąć po miód lub użyć syropu klonowego.
1472 dni temu
Miodem