
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- trzepaczkę
- sitko
Krok 1: Przesiewamy suche składniki ciasta
Suche składniki ciasta przesiewamy do miski.
Krok 2: Łączymy mokre składniki ciasta
W drugiej misce umieszczamy mokre składniki ciasta i dokładnie mieszamy, aż się połączą.
Krok 3: Łączymy suche i mokre składniki
Łączymy składniki z obu misek i mieszamy je do powstania gładkiej masy. Jeśli ciasto jest zbyt suche, dodajemy dodatkową łyżkę mleczka kokosowego i ponownie mieszamy. Gotowe ciasto odstawiamy na ok. 3-5 minut, by odpoczęło.
Krok 4: Smażymy i dekorujemy pancakes
Na rozgrzaną patelnię wlewamy ok. 2-3 łyżek ciasta. Smażymy po 3 minuty z każdej strony.
Gotowe pancakes układamy jeden na drugim, tworząc torcik. Polewamy podgrzanym w rondelku musem kokosowym i dekorujemy owocami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Łazanki
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Nuggetsy z kurczaka
- Makówki śląskie
- Makowiec japoński
- Uszka z grzybami
- Pierniki
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Klasyczna sałatka grecka
- Śledzie po kaszubsku
- Sałatka gyros
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Domek z piernika
- Przekąski sylwestrowe
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ryba z piekarnika
- Zupa grzybowa z makaronem
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Pistacjowy sernik baskijski
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (9)
2144 dni temu
Faktycznie bardzo smaczne i puszyste, ale mi również nie wystarczyła ta ilość mleka kokosowego. Dodałam jeszcze trochę płynnego roślinnego mleka i było ok.
Odpowiedz
2495 dni temu
Podana ilość składników płynnych to zdecydowanie za mało na taką ilość mąki kokosowej. Ciasto jest bardzo gęste i "piaskowate" w konsystencji.
Odpowiedz
2495 dni temu
Rzeczywiście, ciasto w tym przepisie jest bardzo gęste i odbiega od tradycyjnego ciasta na pankejki. Natomiast "piaskowość", o której wspominasz, wynika ze specyfiki użytej mąki :)
2497 dni temu
Przepis wygląda ciekawie, aczkolwiek błędnie pojawia się w zakładce z przepisami wegańskimi :-)
Odpowiedz
2496 dni temu
Anno, dziękujemy za czujność! Prace nad nową wersją strony robią nam czasem bałagan w przepisach, ale pracujemy nad tym, by wszystko posprzątać :)
2643 dni temu
Te racuchy wyszły trochę suche jak na mój gust (głównie przez mąkę kokosową) A żeby taką konsystencję ciasta uzyskać jak na filmiku to musiałem dodać 1/3 puszki mleczka kokosowego.a nie tam trzy łyżeczki. Nawet z tym przepisem nie udało mi się przekonać do mąki kokosowej, szukam dalej.
Odpowiedz
2580 dni temu
W przepisie są 3 łyżki, nie łyżeczki, więc właśnie ok. 1/3 puszki mleczka kokosowego ;)
2664 dni temu
Zwyczajnie i po prostu - naleśniczki a nie jakieś tam, tfu, pancoś.
Odpowiedz
2675 dni temu
Zazwyczaj nie kuszę się na komentarze, ale tym razem robię wyjątek. Placki są niezwykle pyszne, ja od razu robię z potrójnej porcji :)
Odpowiedz