Kuchnia polska - Grill - przepisy i pomysły:

Kuchnia polska

Grill

wróć do Typ dania

Zastosuj

Filtry

Trudność

Czas

Diety specjalne

Autor dania

Gotowe
Kategorie Filtry
1 2 »
Sezon grillowy to jeden z dłużej wyczekiwanych okresów w roku. Gdy pogoda sprzyja letniemu biesiadowaniu, potrawy z grilla robią się same. Wystarczy aromatyczna marynata, najlepiej w postaci samodzielnie przygotowanej mieszanki przyprawowej do grilla, kilka minut na ruszcie i danie gotowe! A przy tym kruche oraz chrupiące i co najważniejsze – niezwykle lekkie. Nic, tylko zajadać się wartościowym posiłkiem na świeżym powietrzu.

Co na grilla – podpowiadamy, co wrzucać na ruszt!

Jeśli zastanawiacie się, co właściwie warto grillować, to koniecznie udajcie się do Kuchni Lidla i zapoznajcie się z przepisami na potrawy, które zrobicie właśnie na grillu. Jest ich naprawdę sporo, dlatego zarezerwujcie sobie trochę czasu na zapoznanie się z nimi – dzięki nim dowiecie się, co można grillować. Ich przygotowanie nie zajmie już tak dużo czasu, bo każdy, kto choć raz sam miał okazję przyrządzać dania z grilla, wie, że wszystko, co wkładamy na grilla, można przygotować na szybko, zaledwie w kilkanaście minut.

Co zatem można wrzucić na grilla? Sprawdźcie! Oto przepisy Kuchni Lidla:

Dodatki do grilla – sprawdź nasze propozycje!

Równie istotne, jak mięso czy ryba na grillu, są także dodatki. Dzięki nim całość nabiera wyrazistości i często staje się bardziej atrakcyjna pod względem wizualnym. Grillowane szaszłyki z kurczaka o wiele lepiej prezentują się przecież na talerzu np. z sosem z masła orzechowego i sałatką z fasolki szparagowej aniżeli bez nich. Kuchnia Lidla doskonale zdaje sobie z tego sprawę, dlatego często proponuje przepisy na grilla, których istotnym składnikiem jest także sałatka czy nawet słodka przekąska. Nie zastanawiajcie się więc dłużej, jaką sałatkę czy ciasto wybrać na pyszny dodatek do dań z grilla, tylko zdajcie się na pomysły Kuchni Lidla. Oto niektóre z nich:

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!