
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- praskę do czosnku
- głęboką patelnię
Krok 1: Gotujemy kaszę bulgur
Kaszę gotujemy według instrukcji podanej na opakowaniu i odstawiamy do ostygnięcia.
Krok 2: Przygotowujemy dressing
Wszystkie składniki dressingu mieszamy w miseczce i odstawiamy na czas przygotowywania sałatki.
Krok 3: Smażymy brokuł
Czosnek przeciśnięty przez praskę przesmażamy chwilę na oliwie na rozgrzanej głębokiej patelni. Dodajemy małe różyczki brokułu, sól oraz pieprz i smażymy ok. 2-4 minut.
Krok 4: Łączymy składniki sałatki
Ugotowaną kaszę łączymy w misce z podsmażonymi brokułami i połówkami winogron. Dodajemy podprażone pestki słonecznika i porwane na mniejsze kawałki liście bazylii.
Sałatkę polewamy dressingiem i dokładnie mieszamy.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Ryż smażony z warzywami i jajkiem
- Babeczka z mikrofali na 3 sposoby
- Lody tajskie
- Grillowana cukinia
- Pinsa verde
- Szybkie ciasto w 20 minut
- Sos słodko-kwaśny
- Jak zrobić klasyczne pesto z bazylii?
- Wrap z łososiem i warzywami
- Makaron z serem burrata
- Corn dog
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Spaghetti carbonara
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Pizza z tortilli
- Pieczone ziemniaki z kiełbasą i cukinią
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (8)
2299 dni temu
Sałatka bardzo dobra aczkolwiek dominuje słodka nuta
odpowiedz
2370 dni temu
Po podsmażeniu brokuła nadal w smaku i twardości jest jak surowy. Czy taki powinien być?
odpowiedz
2370 dni temu
Brokuł można jeść na surowo. Delikatnie podsmażony nadal jest chrupiący :)
2447 dni temu
Jaką kaszę bezglutenową można użyć w tym przepisie?
odpowiedz
2446 dni temu
Możesz użyć komosę ryżową, kaszę jaglaną lub amarantus :)
2489 dni temu
Rewelacja, a już z tym sosem to po prostu pyszne :)
odpowiedz
2494 dni temu
Bardzo dobra i lekka! Do powtórzenia.
odpowiedz
2496 dni temu
Apetyczna propozycja. Zrobie chyba z peczakiem i piersia z kurczaka. Fajny pomysl na obiad w pracy!
odpowiedz