Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • obieraczkę lub mandolinę do warzyw
  • tarkę o małych oczkach

Uwaga! Wszystkie warzywa powinny być pokrojone na paski jednakowej grubości!

KROK 1: KROIMY WARZYWA

Cukinię, marchewkę i kalarepę myjemy, osuszamy i kroimy na cienkie wstążki za pomocą obieraczki lub mandoliny. Warzywa wkładamy do miski, dodajemy rukolę. Całość oprószamy solą i pieprzem.

KROK 2: PRAŻYMY MIGDAŁY

Migdały siekamy i podprażamy ze szczyptą soli na suchej patelni.

KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY DRESSING

W szklance mieszamy oliwę, sok z cytryny, drobno posiekaną bazylię, szczypiorek i miętę. Dressingiem polewamy sałatkę, dodajemy podprażone migdały oraz ser. Całość delikatnie mieszamy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram