
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- obieraczkę lub mandolinę do warzyw
- tarkę o małych oczkach
Uwaga! Wszystkie warzywa powinny być pokrojone na paski jednakowej grubości!
KROK 1: KROIMY WARZYWA
Cukinię, marchewkę i kalarepę myjemy, osuszamy i kroimy na cienkie wstążki za pomocą obieraczki lub mandoliny. Warzywa wkładamy do miski, dodajemy rukolę. Całość oprószamy solą i pieprzem.
KROK 2: PRAŻYMY MIGDAŁY
Migdały siekamy i podprażamy ze szczyptą soli na suchej patelni.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY DRESSING
W szklance mieszamy oliwę, sok z cytryny, drobno posiekaną bazylię, szczypiorek i miętę. Dressingiem polewamy sałatkę, dodajemy podprażone migdały oraz ser. Całość delikatnie mieszamy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Spaghetti carbonara
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Pierniki
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ciasto marchewkowe
- Uszka z grzybami
- Makówki śląskie
- Nuggetsy z kurczaka
- Łazanki
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Przekąski sylwestrowe
- Burek ze szpinakiem
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Mini burgery
- Ryba z piekarnika
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Boczek pieczony
- Klasyczna sałatka grecka
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)