Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- obieraczkę lub mandolinę do warzyw
- tarkę o małych oczkach
Uwaga! Wszystkie warzywa powinny być pokrojone na paski jednakowej grubości!
KROK 1: KROIMY WARZYWA
Cukinię, marchewkę i kalarepę myjemy, osuszamy i kroimy na cienkie wstążki za pomocą obieraczki lub mandoliny. Warzywa wkładamy do miski, dodajemy rukolę. Całość oprószamy solą i pieprzem.
KROK 2: PRAŻYMY MIGDAŁY
Migdały siekamy i podprażamy ze szczyptą soli na suchej patelni.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY DRESSING
W szklance mieszamy oliwę, sok z cytryny, drobno posiekaną bazylię, szczypiorek i miętę. Dressingiem polewamy sałatkę, dodajemy podprażone migdały oraz ser. Całość delikatnie mieszamy.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka makaronowa z cukinią
Prosta i smaczna sałatka, w której połączysz smak pieczonej cukinii, najlepszego makaronu i świeżych pomidorów. Sięgnij po słoneczny, włoski przepis od Darii, przygotuj obiad dla rodziny lub danie, które podasz na przyjęciu.
Klasyczna sałatka grecka
Śródziemnomorski klasyk, czyli prosta i szybka sałatka grecka Darii, sprawdzi się jako piknikowa przekąska w letnie dni lub jako danie, które spakujesz do pracy!
Sałatka z brokułem i winogronami
Owoce i warzywa świetnie do siebie pasują w sałatkach, zwłaszcza tak dopracowanych w smaku, jak sałatka z brokułu i winogron, którą przygotujecie dzięki przepisowi Kingi!
Sałatka na ciepło z brukselką i dynią
Taki sposób na brukselkę pokochają wszyscy! Wypróbuj przepis Darii i przygotuj sałatkę na ciepło – przyprawy, orzechy i pieczone warzywa łączą się w niej ze smakiem!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Piernik staropolski
- Sernik piernikowy
- Domek z piernika
- Kutia
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ciasto na pierogi
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Wigilijny makowiec
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Kapusta z grochem
- Błyskawiczne pierniczki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)