Salsa pomidorowa

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Pomidory nacinamy na krzyż, sparzamy gotującą się wodą, odcedzamy i obieramy ze skórki. Następnie kroimy na pół, pozbawiamy pestek, miąższ kroimy na drobną kostkę. Dymki oczyszczamy i kroimy w cienkie krążki, oba składniki mieszamy z sokiem pomarańczowym i skórką z pomarańczy, doprawiamy solą i przyprawą chili. Liście majeranku obrywamy i drobno siekamy, mieszamy z salsą.

Wskazówka: Czasochłonne parzenie i obieranie pomidorów ze skórek nie jest konieczne, gdy do obierania stosujemy specjalną obieraczkę (z ząbkowanym ostrzem).

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Portugalski gulasz rybny

Kuchnia inspirowana Portugalią kocha ryby! Można je zaserwować z warzywami i bulionem, tworząc zupę o niepowtarzalnym smaku.

Portugalski gulasz rybny sticker MSC

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Nadziewane daktyle z boczkiem

Słodki daktyl, słony boczek i chrupiący migdał. Unikalne połączenie, które tworzy przekąskę o niepowtarzalnym smaku.

Nadziewane daktyle z boczkiem

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:15 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Pieczona nadziewana papryka

Przystawka dla fanów intensywnego smaku. Ostra papryka, słony ser, aromatyczna pinia i rozmaryn komponują się doskonale.

Pieczona nadziewana papryka

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Chorizo z ziemniakami

Pikantna, treściwa przekąska prosto z południa. Sprawdzi się podczas niejednego spotkania, a jej smak doceni każdy gość.

Chorizo z ziemniakami

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (6)

Avatar
  • Gość Gość
    2346 dni temu
    Na zdjęciu z czosnkiem i szczypiorkiem, a w przepisie brak.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2346 dni temu
    To nie czosnek, a pokrojona dymka. Natomiast to, co bierzesz na szczypiorek - to liście majeranku z łodyżkami.
  • m0ncld m0ncld
    3311 dni temu
    A kolendra? Salsa bez kolendry to nie salsa..

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3309 dni temu
    m0ncld, jeśli jesteś fanem kolendry - zawsze możesz ją dodać!
  • Gość Gość
    2906 dni temu
    Dokładnie jak mówisz i w mojej opini chili świeże (papryka mozliwe najostrzejsza - aji) i mammy salse. W sma raz na grila albo bo tacos.
  • Czad Czad
    420 dni temu
    Człowiek bez mózgu to nie człowiek.

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!