Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- wok lub głęboką patelnię
- nóż z ząbkowanym ostrzem, np. nóż do francuskich frytek
Sposób przygotowania:
Krok 1: GOTUJEMY MIESZANKĘ KASZ
Mieszankę kasz Lunch Time z orkiszem gotujemy w lekko osolonej wodzie według wskazówek zamieszczonych na opakowaniu. Odcedzamy na sicie.
Krok 2: KROIMY WARZYWA
Paprykę i cukinię kroimy w słupki.
WSKAZÓWKA! Jeśli chcesz, by pokrojona cukinia wyglądała estetyczniej na talerzu, możesz pokroić ją za pomocą noża z ząbkowanym ostrzem, np. nożem do francuskich frytek.
Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki, pieczarki kroimy na ćwiartki.
Krok 3: SMAŻYMY WARZYWA
Pokrojone warzywa smażymy w woku lub na głębokiej patelni na mocno rozgrzanej oliwie ok. 2 minut. Dodajemy czosnek pokrojony w talarki i smażymy jeszcze ok. 1 minuty.
Krok 4: SMAŻYMY STIR-FRY
Dodajemy ugotowaną mieszankę kasz oraz sos sojowy. Mieszamy i smażymy jeszcze chwilę, aż smaki i składniki się połączą.
Krok 5: PODAJEMY DANIE
Gotowy stir-fry z kaszą posypujemy z wierzchu natką pietruszki i skrapiamy sosem sriracha.
Zobacz podobne
przepisy
Soba stir fry z wołowiną
Sprawdź, jak smakuje japoński makaron soba w połączeniu z wołowiną i chrupiącymi warzywami! Przygotuj szybkie soba stir fry według przepisu Karola i ciesz się prawdziwymi smakami Azji!
Smażony makaron stir fry
Szybkie i pełne aromatu danie? Przygotuj smażony makaron z warzywami!
Stir-fry z ciecierzycy z ryżem
Warzywa, dzięki szybkiemu smażeniu, są nadal chrupiące i zachowują pełnię smaku. A smak ten Kinga Paruzel podkreśliła jeszcze sokiem z pomarańczy.
Warzywa stir-fry po tajsku
Stir-fry to nic innego jak metoda szybkiego smażenia warzyw. Są przez to chrupkie i zachowują więcej smaku. Spróbuj połączenia z ryżem i mleczkiem kokosowym!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Papryka faszerowana z oliwkami
- Schab z sosem pomidorowo-ziołowym i purée borowikowo-ziemniaczanym
- Deser owocowy z płatkami owsianymi
- Warzywa stir-fry po tajsku
- Placki z selera
- 2 sposoby na łososia - tradycyjny i nowoczesny
- Ramen
- Wegański green bowl
- Soba stir fry z wołowiną
- Szybki stir fry z krewetkami
- Ciasto na pizzę we włoskim stylu
- Tarta z kozim serem, suszonymi pomidorami i oliwkami
- Pieczony bakłażan z indykiem
- Marynowane ogórki w stylu koreańskim
- Zapiekanka makaronowa z boczkiem
- Pulled pork z jackfruita
- Pizza z mortadelą, pesto pistacjowym i burratą
- Tyrolski gröstl
- Wegańska tarta bez pieczenia z owocami
- Wegańskie knedle ze śliwkami i sosem waniliowym
- Wiosenne jajka przepiórcze
- Sałata na ciepło z pak choi i białą kiełbasą
- Mus jagodowy z sosem jeżynowym
- Croque madame
- Ekspresowe banoffee z mascarpone
- Koktajl z kaszy jaglanej, wiśni i soku z buraka czerwonego
- Sałatka z makaronu soba
- Tarta z czerstwego pieczywa
- Sylwestrowa pasta z pieczonego bakłażana i krokiety ziemniaczane
- Batony cytrynowe na orkiszowym spodzie
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
432 dni temu
Dziś zrobiłem STIR-FRY Z KASZĄ Bardzzo dbrę !!!! zamiaast piecarek dałem boczniaki. Wyszły super !!!!!!!
odpowiedz