
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- wok lub głęboką patelnię
- nóż z ząbkowanym ostrzem, np. nóż do francuskich frytek
Sposób przygotowania:
Krok 1: GOTUJEMY MIESZANKĘ KASZ
Mieszankę kasz Lunch Time z orkiszem gotujemy w lekko osolonej wodzie według wskazówek zamieszczonych na opakowaniu. Odcedzamy na sicie.
Krok 2: KROIMY WARZYWA
Paprykę i cukinię kroimy w słupki.
WSKAZÓWKA! Jeśli chcesz, by pokrojona cukinia wyglądała estetyczniej na talerzu, możesz pokroić ją za pomocą noża z ząbkowanym ostrzem, np. nożem do francuskich frytek.
Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki, pieczarki kroimy na ćwiartki.
Krok 3: SMAŻYMY WARZYWA
Pokrojone warzywa smażymy w woku lub na głębokiej patelni na mocno rozgrzanej oliwie ok. 2 minut. Dodajemy czosnek pokrojony w talarki i smażymy jeszcze ok. 1 minuty.
Krok 4: SMAŻYMY STIR-FRY
Dodajemy ugotowaną mieszankę kasz oraz sos sojowy. Mieszamy i smażymy jeszcze chwilę, aż smaki i składniki się połączą.
Krok 5: PODAJEMY DANIE
Gotowy stir-fry z kaszą posypujemy z wierzchu natką pietruszki i skrapiamy sosem sriracha.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Bubble waffles z domowymi lodami, owocami i polewą czekoladową
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Grillowana cukinia
- Pinsa verde
- Szybkie ciasto w 20 minut
- Sos słodko-kwaśny
- Jak zrobić klasyczne pesto z bazylii?
- Wrap z łososiem i warzywami
- Makaron z serem burrata
- Pizza z tortilli
- Pieczone ziemniaki z kiełbasą i cukinią
- Domowa pasta jajeczna
- Sos do pizzy
- Sałatka na grilla z ciecierzycą i wegańskim sosem BBQ
- Pinsa z szynką prosciutto cotto i burattą
- Sałatka z ryżem i tuńczykiem
- Ryż smażony z warzywami i jajkiem
- Gnocchi z kurczakiem i warzywami
- Zupa krem z brokułów
- Babeczka z mikrofali na 3 sposoby
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
718 dni temu
Dziś zrobiłem STIR-FRY Z KASZĄ Bardzzo dbrę !!!! zamiaast piecarek dałem boczniaki. Wyszły super !!!!!!!
odpowiedz