Stir-fry z kaszą

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • wok lub głęboką patelnię
  • nóż z ząbkowanym ostrzem, np. nóż do francuskich frytek

Sposób przygotowania:

Krok 1: GOTUJEMY MIESZANKĘ KASZ

Mieszankę kasz Lunch Time z orkiszem gotujemy w lekko osolonej wodzie według wskazówek zamieszczonych na opakowaniu. Odcedzamy na sicie.

Krok 2: KROIMY WARZYWA

Paprykę i cukinię kroimy w słupki.  

WSKAZÓWKA! Jeśli chcesz, by pokrojona cukinia wyglądała estetyczniej na talerzu, możesz pokroić ją za pomocą noża z ząbkowanym ostrzem, np. nożem do francuskich frytek.

Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki, pieczarki kroimy na ćwiartki.

Krok 3: SMAŻYMY WARZYWA

Pokrojone warzywa smażymy w woku lub na głębokiej patelni na mocno rozgrzanej oliwie ok. 2 minut. Dodajemy czosnek pokrojony w talarki i smażymy jeszcze ok. 1 minuty.

Krok 4: SMAŻYMY STIR-FRY

Dodajemy ugotowaną mieszankę kasz oraz sos sojowy. Mieszamy i smażymy jeszcze chwilę, aż smaki i składniki się połączą.

Krok 5: PODAJEMY DANIE

Gotowy stir-fry z kaszą posypujemy z wierzchu natką pietruszki i skrapiamy sosem sriracha.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Mephisto76 Mephisto76
    473 dni temu
    Dziś zrobiłem STIR-FRY Z KASZĄ Bardzzo dbrę !!!! zamiaast piecarek dałem boczniaki. Wyszły super !!!!!!!

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!