Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- praskę do czosnku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PODSMAŻAMY WARZYWA
Oliwę rozgrzewamy w dużym rondlu. Obsmażamy na niej cebulę pokrojoną w kostkę, czosnek przeciśnięty przez praskę i posiekaną papryczkę chili. Smażymy przez 2 minuty i dodajemy złotą pastę curry oraz koncentrat pomidorowy. Całość smażymy kolejne 2 minuty na średnim ogniu.
KROK 2: DODAJEMY NAPÓJ KOKOSOWY I BULION
Napój kokosowy i bulion dodajemy do rondla. Dodajemy cukier kokosowy, sos sojowy, sól i pieprz.
KROK 3: DODAJEMY POZOSTAŁE WARZYWA
Paprykę pokrojoną w paski, szpinak i groszek cukrowy dodajemy do pozostałych składników. Gotujemy przez 5 minut.
KROK 4: GOTUJEMY MAKARON
Makaron ryżowy przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
KROK 5: PRZYGOTOWUJEMY KREWETKI
Oczyszczone krewetki podsmażamy na oliwie do zarumienienia. Przewracamy na drugą stronę i dodajemy ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Całość solimy. Smażymy przez 2 minuty. Dodajemy masło i posiekaną pietruszkę.
KROK 6: PODAJEMY ZUPĘ
Krewetki dodajemy do zupy. W miskach układamy ugotowany makaron ryżowy. Zalewamy makaron zupą, posypujemy czarnuszką i pokrojoną dymką. Podajemy z ćwiartkami limonki.
Zobacz podobne
przepisy
Tajska zupa z pomidorami i pieczonym łososiem
Orientalne składniki i niezwykle aromatyczne przyprawy tworzą potrawę o prawdziwie tajskim charakterze. Jest przepyszna!
Zupa kokosowo-imbirowa z esencją kolendrową
Czy przed żołądek można trafić do serca? Karol z pomocą swojego gościa i zupy krem z batatów i marchewki udowadnia, że tak!
Ramen
Esencjonalny bulion, świeże warzywa i makaron to składniki, które warto ze sobą połączyć, by stworzyć ramen według przepisu Darii! Rusz w podróż przez japońskie smaki!
Zupa miso z tofu i wędzonym pstrągiem
Kuchnia Japonii to Twoje smaki? Koniecznie spróbuj więc zupy miso z tofu i wędzonym pstrągiem – wg przepisu Karola przygotujesz ją prosto i szybko!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kaczka po azjatycku z makaronem chow mein
- Kurczak duszony w pesto orzechowym z salsą z bakłażana
- Tortilla z krewetkami
- Zupa ziemniaczana z łososiem i krewetkami
- Udka kurczaka z pieczonymi warzywami
- Fasolka po bretońsku
- Sałatka z młodych warzyw
- Piernikowa rolada z kremem jabłkowo-cynamonowym
- Pierś kurczaka z ziemniakami i marchewką z groszkiem
- Zupa fasolowa
- Wegańska tarta bez pieczenia z owocami
- Burger rybny i ogórkowy relish
- Kumpir w stylu greckim
- Tumbet
- Syrniki
- Grillowane szaszłyki z boczku i kiełbasy
- Kotleciki z kalafiora z dipem orzechowo-czosnkowym
- Pieczona owsianka na 3 sposoby
- Gulasz cielęcy po azjatycku
- Gorąca lemoniada
- Pilaw z roladkami z cukinii
- Pieczarki faszerowane brązowym ryżem i serem camembert
- Polędwiczki wieprzowe z przyprawami z zapiekanką bakłażanową po neapolitańsku
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Nalewka z głogu
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Smażona okra z cebulą i suszonymi morelami
- Klops z jajkiem
- Muffiny jajeczne z papryczkami padron
- Wieniec wielkanocny
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
1007 dni temu
Pychota
odpowiedz
1014 dni temu
Najlepsza zupa kokosowa jaką jadłam, a próbowałam już wielu przepisów! Pychota!
odpowiedz