Zupa w stylu azjatyckim

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • praskę do czosnku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: PODSMAŻAMY WARZYWA

Oliwę rozgrzewamy w dużym rondlu. Obsmażamy na niej cebulę pokrojoną w kostkę, czosnek przeciśnięty przez praskę i posiekaną papryczkę chili. Smażymy przez 2 minuty i dodajemy złotą pastę curry oraz koncentrat pomidorowy. Całość smażymy kolejne 2 minuty na średnim ogniu.

KROK 2: DODAJEMY NAPÓJ KOKOSOWY I BULION

Napój kokosowy i bulion dodajemy do rondla. Dodajemy cukier kokosowy, sos sojowy, sól i pieprz.

KROK 3: DODAJEMY POZOSTAŁE WARZYWA

Paprykę pokrojoną w paski, szpinak i groszek cukrowy dodajemy do pozostałych składników. Gotujemy przez 5 minut.

KROK 4: GOTUJEMY MAKARON

Makaron ryżowy przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

KROK 5: PRZYGOTOWUJEMY KREWETKI

Oczyszczone krewetki podsmażamy na oliwie do zarumienienia. Przewracamy na drugą stronę i dodajemy ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Całość solimy. Smażymy przez 2 minuty. Dodajemy masło i posiekaną pietruszkę.

KROK 6: PODAJEMY ZUPĘ

Krewetki dodajemy do zupy. W miskach układamy ugotowany makaron ryżowy. Zalewamy makaron zupą, posypujemy czarnuszką i pokrojoną dymką. Podajemy z ćwiartkami limonki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!