zobacz film

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj:

  • malakser
  • słoiczki

PASTA KOKOSOWA

Do malaksera wsypujemy wiórki, dodajemy roztopioną białą czekoladę i stałą część mleczka kokosowego. Miksujemy. Jeśli zmiksowana masa jest za sucha, dodajemy więcej mleczka kokosowego. Dodajemy olej kokosowy i dalej miksujemy. Jeśli nadal masa jest za sucha, dodajemy mleczko kokosowe. Gdy uzyskamy właściwą konsystencję, pastę przekładamy do słoiczka.

PASTA PISTACJOWA  

Do malaksera wrzucamy obrane z łupinek pistacje. Miksujemy je do momentu, aż zacznie wydzielać się olej. Gdy masa będzie wilgotna, dodajemy roztopioną białą czekoladę. Ponownie miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Pastę przekładamy do słoiczka.

 

UWAGA! Podczas miksowania należy robić przerwy, aby mikser się nie spalił.
 

PASTA Z PESTEK DYNI

Pestki dyni wrzucamy do malaksera. Miksujemy. Dodajemy pastę orzechową, miód i oliwę. Jeśli masa jest za sucha, dodajemy więcej oliwy i miodu. Jeśli masa jest za mało słodka, dodajemy więcej miodu. Pastę przekładamy do słoiczka.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    49 dni temu
    Wiaj! A może Paweł zrobisz pyszny sernik GOTOWANY z przepisu babci. Pozdrawiam

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    49 dni temu
    Pomyślimy! :)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram