Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
- piekarnik rozgrzany do 180°C (funkcja góra-dół)
- blacha do pieczenia 25 cm (keksówka)
- papier do pieczenia
Sposób przygotowania:
KROK 1: PIECZEMY BANANY
Banany układamy na papierze do pieczenia, wkładamy do rozgrzanego do temperatury 180°C (funkcja: grzanie góra-dół) piekarnika i pieczemy przez około 15 minut. Po tym czasie, wyjmujemy je z piekarnika i studzimy.
KROK 2: MIKSUJEMY SKŁADNIKI
Do misy termorobota MC Smart dodajemy upieczone banany, jajka, cukier kokosowy, olej kokosowy, maślankę i masło orzechowe. Wszystko miksujemy używając programu: wg ustawień własnych czas 45 sekund / obroty 8. Potem, zgarniamy masę ze ścianek naczynia miksującego.
KROK 3: DODAJEMY SKŁADNIKI NA CIASTO
Następnie do uzyskanej masy dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, mielony cynamon i sól. Wszystko umieszczamy w misie urządzenia i mieszamy używając programu: wg ustawień własnych: czas 30 sekund / obroty 5.
KROK 4: DODAJEMY GORZKĄ CZEKOLADĘ
Do uzyskanej masy na ciasto dodajemy pokrojoną na małe kawałki gorzką czekoladę i również mieszamy, stosując program wg ustawień własnych: czas 15 sekund / obroty 2.
KROK 5: PIECZEMY CIASTO
Przelewamy ciasto na blachę do pieczenia (do keksówki) o długości 25cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch ciasta posypujemy orzechami pekan. Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C i pieczemy przez 60 minut. Gotowe ciasto wyjmujemy z piekarnika, czekamy aż ostygnie i podajemy. Możemy je podaać z masłem orzechowym albo ulubionym jogurtem naturalnym.Możemy podać je z masłem orzechowym albo jogurtem naturalnym.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Śledzie po kaszubsku
- Boczek pieczony
- Guacamole
- Świąteczne pierniczki
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Pierniki
- Makówki śląskie
- Makowiec japoński
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ryba po japońsku
- Klasyczna sałatka grecka
- Kutia
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Spaghetti carbonara
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (0)