
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
- piekarnik rozgrzany do 180°C (funkcja góra-dół)
- blacha do pieczenia 25 cm (keksówka)
- papier do pieczenia
Sposób przygotowania:
KROK 1: PIECZEMY BANANY
Banany układamy na papierze do pieczenia, wkładamy do rozgrzanego do temperatury 180°C (funkcja: grzanie góra-dół) piekarnika i pieczemy przez około 15 minut. Po tym czasie, wyjmujemy je z piekarnika i studzimy.
KROK 2: MIKSUJEMY SKŁADNIKI
Do misy termorobota MC Smart dodajemy upieczone banany, jajka, cukier kokosowy, olej kokosowy, maślankę i masło orzechowe. Wszystko miksujemy używając programu: wg ustawień własnych czas 45 sekund / obroty 8. Potem, zgarniamy masę ze ścianek naczynia miksującego.
KROK 3: DODAJEMY SKŁADNIKI NA CIASTO
Następnie do uzyskanej masy dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, mielony cynamon i sól. Wszystko umieszczamy w misie urządzenia i mieszamy używając programu: wg ustawień własnych: czas 30 sekund / obroty 5.
KROK 4: DODAJEMY GORZKĄ CZEKOLADĘ
Do uzyskanej masy na ciasto dodajemy pokrojoną na małe kawałki gorzką czekoladę i również mieszamy, stosując program wg ustawień własnych: czas 15 sekund / obroty 2.
KROK 5: PIECZEMY CIASTO
Przelewamy ciasto na blachę do pieczenia (do keksówki) o długości 25cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch ciasta posypujemy orzechami pekan. Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C i pieczemy przez 60 minut. Gotowe ciasto wyjmujemy z piekarnika, czekamy aż ostygnie i podajemy. Możemy je podaać z masłem orzechowym albo ulubionym jogurtem naturalnym.Możemy podać je z masłem orzechowym albo jogurtem naturalnym.
Zobacz podobne
przepisy
Chałka drożdżowa z maślaną kruszonką
Słodki drożdżowy warkocz o tradycyjnym, polskim smaku. Pyszne, delikatne pieczywo doskonałe na śniadanie lub deser.

Bułki maślane
To doskonały dodatek do śniadania na słodko. Smakują tak samo wyśmienicie z dodatkami, jak i bez.

Chlebek odrywany z serem pleśniowym i gruszką
Upiecz go i zaproś gości na smaczne odrywanie! Ten puszysty chlebek drożdżowy wypełniony serowym farszem, ziołami i chrupiącymi gruszkami zasmakuje każdemu, kto sięgnie po kawałek.

Wegańskie bajgle buraczane
Bajgle buraczane cudownie delikatne, puszyste i o pięknym kolorze. Każdemu wyjdą idealnie! Aby od razu się w nich zakochać, wystarczy spróbować!

Zobacz przepisy
na święta
- Makowiec drożdżowy
- Babka wielkanocna
- Mazurek kajmakowy
- Jaja faszerowane łososiowo-chrzanowe
- Babka bananowa
- Babka gotowana waniliowo-czekoladowa
- Sernik z kajmakiem i migdałami
- Sernik bez spodu
- Karmelowy sernik z rosą
- Limonkowa babka majonezowa
- Zupa chrzanowa
- Tradycyjny żurek na zakwasie
- Jajka faszerowane pieczarkami
- Mazurek z kremem pistacjowym
- Kotlety jajeczne
- Murzin wielkanocny
- Babka marmurkowa
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Ciasto szpinakowe à la jajka sadzone
- Pistacjowy sernik baskijski
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)