Chrupiące tosty z ricottą i śliwkami z tymiankiem

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Śliwki kroimy na pół, wyjmujemy z nich pestki. Owoce przekładamy do żaroodpornego naczynia, dodajemy miód, oliwę z oliwek
i posiekany tymianek. Całość mieszamy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C na około 10-15 minut. Śliwki powinny być miękkie, ale zachowywać kształt.

Paluchy ziarniste kroimy na kromki i kolejno układamy na suchej, rozgrzanej patelni i rumienimy z dwóch stron. Zrumienione bułki smarujemy serem ricotta.

Na wierzchu układamy upieczone śliwki. Całość oprószamy pieprzem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Tosty z piwnymi pieczarkami

Pyszna przekąska nie tylko dla fanów złotego trunku – chrupiące tosty z warstwą piwnych pieczarek i startym serem.

Tosty z piwnymi pieczarkami

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Szybkie tosty z grzybami

Tosty to doskonały pomysł na szybkie śniadanie. A te z pieczarkami, pomidorami i bazylią jeszcze dodatkowo pysznie smakują.

Szybkie tosty z grzybami

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Kinga Paruzel

Tosty z brokułem i serem provolone

Grzanki wyjątkowe? Te z serem provolone i brokułem! Ten niesamowity i wyrazisty smak idealnie wpisze się w Twój dzień!

Tosty z brokułem i serem provolone

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:15 liczba porcji: 2 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    3512 dni temu
    Z czego ten paluch jest robiony i jaką ma kaloryczność?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3512 dni temu
    Wszystkie informacje, dotyczące składu wywieszone są w sklepach przy dziale z pieczywem.
  • Chojniczanin Chojniczanin
    3824 dni temu
    Smaczna bułka, ale radzę zwrócić baczniejszą uwagę na ziarno którym jest posypana bo zbyt często zdarza się splesniałe

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!