Faszerowane roladki z indyka z warzywami

Kinga Paruzel


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

– airfryer

Przygotowanie:

Krok 1: Przygotowujemy farsz

Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek przeciskamy przez praskę i podsmażamy na oleju. Boczniaki kroimy wzdłuż blaszek, a czerwoną paprykę na słupki. Grzyby wrzucamy na patelnię i podsmażamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Paprykę dodajemy na patelnię dopiero pod koniec smażenia. Pietruszkę drobno siekamy i dodajemy do pozostałych składników na patelni.

Krok 2: Przygotowujemy mięso

Mięso mielone umieszczamy w misce i doprawiamy tymiankiem, ostrą papryką, wędzoną słodką papryką, solą i pieprzem. Cebulę ścieramy na tarce prosto do miski z mięsem.

Krok 3: Przygotowujemy nachosy

Proteinowe tortille kroimy na mniejsze trójkąty i podsmażamy w airfryerze przez 5 minut w temperaturze 180C.

Krok 4: Przygotowujemy roladki

Na arkusz papieru wykładamy mięso, przykrywamy je drugim arkuszem i rozwałkowujemy, nadając mu kształt prostokąta. Farsz umieszczamy na mięsie i całość zawijamy.

Krok 5: Zapiekamy nachosy

Na nachosy, bezpośrednio do misy airfryera, ścieramy ser i zapiekamy.

Krok 6: Smażymy roladki

Mięsne roladki wkładamy do misy airfryera i smażymy przez 12 minut w temperaturze 200°.

Krok 7: Przygotowujemy sałatkę i dressing

Oliwę, sok z limonki, miód i drobno posiekaną świeżą kolendrę mieszamy w misce. Dodajemy czerwoną papryczkę chili i ponownie łączymy składniki. Czerwoną fasolę odsączamy z zalewy, a następnie przekładamy do dressingu razem z kukurydzą, pokrojonymi na ćwiartki pomidorkami i posiekaną czerwoną cebulą. Na koniec dodajemy awokado.

Krok 8: Podajemy danie

Na wierzch sałatki wykładamy roladki i posypujemy je nachosami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Dodaj swój komentarz
Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

Wróć do gotowania
kuchnialidla.pl