Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
– airfryer
Przygotowanie:
Krok 1: Przygotowujemy farsz
Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek przeciskamy przez praskę i podsmażamy na oleju. Boczniaki kroimy wzdłuż blaszek, a czerwoną paprykę na słupki. Grzyby wrzucamy na patelnię i podsmażamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Paprykę dodajemy na patelnię dopiero pod koniec smażenia. Pietruszkę drobno siekamy i dodajemy do pozostałych składników na patelni.
Krok 2: Przygotowujemy mięso
Mięso mielone umieszczamy w misce i doprawiamy tymiankiem, ostrą papryką, wędzoną słodką papryką, solą i pieprzem. Cebulę ścieramy na tarce prosto do miski z mięsem.
Krok 3: Przygotowujemy nachosy
Proteinowe tortille kroimy na mniejsze trójkąty i podsmażamy w airfryerze przez 5 minut w temperaturze 180C.
Krok 4: Przygotowujemy roladki
Na arkusz papieru wykładamy mięso, przykrywamy je drugim arkuszem i rozwałkowujemy, nadając mu kształt prostokąta. Farsz umieszczamy na mięsie i całość zawijamy.
Krok 5: Zapiekamy nachosy
Na nachosy, bezpośrednio do misy airfryera, ścieramy ser i zapiekamy.
Krok 6: Smażymy roladki
Mięsne roladki wkładamy do misy airfryera i smażymy przez 12 minut w temperaturze 200°.
Krok 7: Przygotowujemy sałatkę i dressing
Oliwę, sok z limonki, miód i drobno posiekaną świeżą kolendrę mieszamy w misce. Dodajemy czerwoną papryczkę chili i ponownie łączymy składniki. Czerwoną fasolę odsączamy z zalewy, a następnie przekładamy do dressingu razem z kukurydzą, pokrojonymi na ćwiartki pomidorkami i posiekaną czerwoną cebulą. Na koniec dodajemy awokado.
Krok 8: Podajemy danie
Na wierzch sałatki wykładamy roladki i posypujemy je nachosami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)