
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o drobnych oczkach
- termorobota MC Smart
Sposób przygotowania:
KROK 1: ROZDRABNIAMY PARMEZAN
Na tarce o drobnych oczkach ścieramy skórkę z cytryny, a parmezan kroimy na mniejsze kawałki. Następnie przekładamy składniki do pojemnika miksującego i rozdrabniamy je, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 6 sekund / obroty 8.
KROK 2: SIEKAMY SZPINAK
Do rozdrobnionego parmezanu dodajemy szpinak i całość siekamy, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 5. Tak przygotowane składniki przekładamy do miski.
KROK 3: PODSMAŻAMY CEBULĘ I CZOSNEK
Do pojemnika miksującego przekładamy przekrojoną na pół cebulę i obrane ząbki czosnku. Składniki siekamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 6 sekund / obroty 6. Następnie zgarniamy posiekane cebulę i czosnek ze ścianek pojemnika miksującego i wlewamy do niego oliwę. Całość podsmażamy, wykorzystując program przypiekanie / czas 4 minuty / temperatura 100°C / obroty 1.
KROK 4: GOTUJEMY PĘCZAK
Do podsmażonych składników dodajemy kaszę pęczak i całość ponownie podsmażamy, używając programu przypiekanie / czas 1 minuta / temperatura 100°C / obroty 1. Następnie do pojemnika miksującego wlewamy bulion i gotujemy, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / czas 13 minut / temperatura 100°C / obroty 1.
KROK 5: GOTUJEMY KASZĘ PĘCZAK Z GROSZKIEM
Do kaszy dodajemy mrożony groszek i całość gotujemy ponownie, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 minut / temperatura 100°C / obroty 1.
KROK 6: ŁĄCZYMY PĘCZOTTO Z PARMEZANEM
Do ugotowanego pęczotta dodajemy mieszankę parmezanu, skórki z cytryny i szpinaku. Całość mieszamy delikatnie za pomocą szpatułki dołączonej do urządzenia MC Smart.
KROK 7: UBIJAMY FETĘ
Do czystego pojemnika miksującego wkładamy wszystkie składniki potrzebne do jej przygotowania i ubijamy je, korzystając z programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 15 sekund / obroty 6.
KROK 8: PODAJEMY DANIE
Pęczotto nakładamy na głębokie talerze, podajemy z ubijaną fetą i oprószone parmezanem według uznania.
Zobacz podobne
przepisy
Gołąbki z kaszą pęczak i grzybami
Przepis Kingi Paruzel na gołąbki – w liściach kapusty włoskiej z kaszą pęczak!

Pęczotto z burakiem i kozim serem
Wykorzystaj pożywną kaszę pęczak do przygotowania pysznego pęczotto z burakami, kozim serem i białym winem!

3 sposoby na kaszę pęczak
Tylko 1 składnik i aż 3 różne potrawy, które sprawdzą się jako całodzienne menu! Sprawdź, jakie proste dania można przygotować z kaszy pęczak i zapasów zgromadzonych w domowej spiżarni.

Kaszotto z młodą kapustą
Szukasz pomysłu na wykorzystanie kaszy pęczak? Wypróbuj prosty przepis Karola na kaszotto z młodą kapustą i aromatycznymi przyprawami.

Zobacz przepisy
na lato
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Klasyczna sałatka grecka
- Sos śmietanowy – trafiony wybór do przeróżnych dań
- Pasta pistacjowa z białą czekoladą
- Jajecznica z kurkami
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Sos tzatziki
- Ekspresowe banoffee z mascarpone
- Sałatka cezar z sosem na bazie żółtek jaj
- Krem ziemniaczany
- Kotlety jajeczne
- Sałatka z burratą i grillowanymi brzoskwiniami
- Makaron z zielonym pesto i dodatkami
- Jajecznica na 3 sposoby
- Guacamole
- Ciasto drożdżowe - przepis podstawowy
- Ciasto skubaniec z agrestem
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)