Groszkowe pęczotto z ubijaną fetą

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • tarkę o drobnych oczkach
  • termorobota MC Smart

Sposób przygotowania:

KROK 1: ROZDRABNIAMY PARMEZAN

Na tarce o drobnych oczkach ścieramy skórkę z cytryny, a parmezan kroimy na mniejsze kawałki. Następnie przekładamy składniki do pojemnika miksującego i rozdrabniamy je, używając programu gotowanie wg własnych  ustawień / czas 6 sekund / obroty 8.

KROK 2: SIEKAMY SZPINAK

Do rozdrobnionego parmezanu dodajemy szpinak i całość siekamy, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 5. Tak przygotowane składniki przekładamy do miski.

KROK 3: PODSMAŻAMY CEBULĘ I CZOSNEK

Do pojemnika miksującego przekładamy przekrojoną na pół cebulę i obrane ząbki czosnku. Składniki siekamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 6 sekund / obroty 6. Następnie zgarniamy posiekane cebulę i czosnek ze ścianek pojemnika miksującego i wlewamy do niego oliwę. Całość podsmażamy, wykorzystując program przypiekanie / czas 4 minuty / temperatura 100°C / obroty 1.

KROK 4: GOTUJEMY PĘCZAK

Do podsmażonych składników dodajemy kaszę pęczak i całość ponownie podsmażamy, używając programu przypiekanie / czas 1 minuta / temperatura 100°C / obroty 1. Następnie do pojemnika miksującego wlewamy bulion i gotujemy, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / czas 13 minut / temperatura 100°C / obroty 1.

KROK 5: GOTUJEMY KASZĘ PĘCZAK Z GROSZKIEM

Do kaszy dodajemy mrożony groszek i całość gotujemy ponownie, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 minut / temperatura 100°C / obroty 1.

KROK 6: ŁĄCZYMY PĘCZOTTO Z PARMEZANEM

Do ugotowanego pęczotta dodajemy mieszankę parmezanu, skórki z cytryny i szpinaku. Całość mieszamy delikatnie za pomocą szpatułki dołączonej do urządzenia MC Smart.

KROK 7: UBIJAMY FETĘ

Do czystego pojemnika miksującego wkładamy wszystkie składniki potrzebne do jej przygotowania i ubijamy je, korzystając z programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 15 sekund / obroty 6.

KROK 8: PODAJEMY DANIE

Pęczotto nakładamy na głębokie talerze, podajemy z ubijaną fetą i oprószone parmezanem według uznania.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!