
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender
Krok 1: GOTUJEMY I BLENDUJEMY ZUPĘ
Zupę kalafiorową i posiekany czosnek zalewamy w garnku bulionem. Gotujemy do miękkości, a następnie blendujemy na gładką, jednolitą masę.
Krok 2: ZAPRAWIAMY I DOPRAWIAMY ZUPĘ
Masło i śmietanę mieszamy w misce z odrobiną zupy. Dodajemy stopniowo do garnka, cały czas mieszając. Całość doprawiamy solą i gałką muszkatołową. Gotujemy jeszcze przez 10 minut.
Krok 3: PODAJEMY ZUPĘ
Gotową zupę przelewamy do misek, polewamy odrobiną oliwy i posypujemy pieprzem i płatkami chili.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Spaghetti carbonara
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Corn dog
- Kotlet pożarski – przepis
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Mus truskawkowy
- Zasmażana młoda kapusta
- Sos kurkowy
- Gzik
- Makaron z truskawkami
- Sałatka z arbuzem i fetą
- Zapiekanka z mięsem mielonym, warzywami w stylu greckim i rozmarynem
- Pulpety w sosie koperkowym
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Deser z chia
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
1094 dni temu
A w którym Lidlu można kupić zupa kalafiorowa z koperkiem Freshona? bo w moim jej nie ma :(
odpowiedz
1094 dni temu
Pytania o dostępność konkretnych produktów w ofercie sklepów Lidl prosimy kierować za pośrednictwem tego formularza kontaktowego https://obsluga-klienta.lidl.pl/SelfServicePL/s/contactsupport bezpośrednio do Portalu Obsługi Klienta