
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: SMARUJEMY CHLEB
Każdą kromkę chleba pełnego ziaren smarujemy z jednej strony hummusem.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY KANAPKI
Awokado przekrawamy wzdłuż na pół i ostrożnie wyjmujemy pestkę. Miąższ owocu oddzielamy od skórki za pomocą łyżki, a następnie kroimy w półplasterki.
Na warstwie hummusu układamy plastry łososia, pokrojone awokado i ser camembert pokrojony w plastry. Kanapki posypujemy z wierzchu ulubionymi superfoods, np. pestkami dyni, suszonymi żurawinami, nasionami lnu i jagodami goji.
Zobacz podobne
przepisy
Kolorowe pasty kanapkowe
Dzięki temu przepisowi Twoje kanapki zawsze będą kolorowe i apetyczne! Wybieraj spośród past – z burakiem, łososiem, pieczoną rybą i suszonymi pomidorami


Kanapka z kurczakiem, majonezem, awokado i jabłkiem
Szybka kanapka z kurczakiem na drugie śniadanie. Dodaj do niej sos na bazie majonezu z jabłkami i awokado.

Peklowany łosoś skandynawski – gravlax
Zdrowa przekąska w skandynawskim stylu: peklowany łosoś, który stanowi idealny dodatek do kanapek z kremowym twarożkiem.


Kanapka bagietka i krewetka
Chrupiące pszenne pieczywo z masłem czosnkowo-pietruszkowym, a do tego krewetki, sałata i awokado. Kanapka doskonała!

Komentarze (0)