Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: SMARUJEMY CHLEB
Każdą kromkę chleba pełnego ziaren smarujemy z jednej strony hummusem.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY KANAPKI
Awokado przekrawamy wzdłuż na pół i ostrożnie wyjmujemy pestkę. Miąższ owocu oddzielamy od skórki za pomocą łyżki, a następnie kroimy w półplasterki.
Na warstwie hummusu układamy plastry łososia, pokrojone awokado i ser camembert pokrojony w plastry. Kanapki posypujemy z wierzchu ulubionymi superfoods, np. pestkami dyni, suszonymi żurawinami, nasionami lnu i jagodami goji.
Zobacz podobne
przepisy
Kolorowe pasty kanapkowe
Dzięki temu przepisowi Twoje kanapki zawsze będą kolorowe i apetyczne! Wybieraj spośród past – z burakiem, łososiem, pieczoną rybą i suszonymi pomidorami
Kanapka z kurczakiem, majonezem, awokado i jabłkiem
Szybka kanapka z kurczakiem na drugie śniadanie. Dodaj do niej sos na bazie majonezu z jabłkami i awokado.
Peklowany łosoś skandynawski – gravlax
Zdrowa przekąska w skandynawskim stylu: peklowany łosoś, który stanowi idealny dodatek do kanapek z kremowym twarożkiem.
Kanapka bagietka i krewetka
Chrupiące pszenne pieczywo z masłem czosnkowo-pietruszkowym, a do tego krewetki, sałata i awokado. Kanapka doskonała!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Śledzie po kaszubsku
- Świąteczne pierniczki
- Ryba po japońsku
- Ciasto na pierogi
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Uszka z grzybami
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pistacjowy sernik baskijski
- Kompot z suszu z cytryną
- Piernik staropolski
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)