Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 220°C
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
Sposób przygotowania:
KROK 1: PIECZEMY ZIEMNIAKI
Ziemniaki obieramy, dokładnie myjemy i kroimy w ćwiartki. Następnie przekładamy je do miski, skrapiamy połową oliwy, doprawiamy słodką papryką, połową oregano, soli i pieprzu. Całość dokładnie mieszamy, przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez ok. 35 minut.
KROK 2: PIECZEMY POZOSTAŁE WARZYWA I KURCZAKA
Polędwiczki z kurczaka i resztę warzyw kroimy na mniejsze kawałki. Także przekładamy je do miski i doprawiamy pozostałymi przyprawami. Wszystko dokładnie mieszamy i dokładamy do piekących się ziemniaków 20 minut przed końcem pieczenia.
KROK 3: PODAJEMY OBIAD
Upieczone warzywa i mięso przekładamy na talerz, oprószamy natką pietruszki, skrapiamy sokiem z cytryny i od razu podajemy.
Zobacz podobne
przepisy
Wegański obiad z jednego naczynia
To przepis, który sprawdzi się zawsze! Do przygotowania dania możesz wybrać dowolne warzywa i przyprawy - z wegańskimi kiełbaskami będą smakować idealnie! Obiad gotowy już w 40 minut!
Kaszotto z warzyw korzeniowych
Porcja warzyw i pożywnej kaszy w wyjątkowo smacznym daniu! Wykorzystaj przepis Karola na kaszotto warzywne i przygotuj wartościowy, roślinny obiad z prostych składników!
Spanakopita
Spanakopita to przysmak w prawdziwie greckim stylu. Dzięki plastyczności ciasta filo przygotujesz go z ogromną przyjemnością. Jego kruchość i delikatność farszu z pewnością przypadną Ci do gustu!
Kung pao z tofu i boczniakami
Pyszna alternatywa dla kurczaka kung pao, czyli tofu i boczniaki! To aromatyczne i lekko pikantne danie inspirowane kuchnią chińską z pewnością stanie się hitem w każdym domu. Sprawdź, jak łatwo je przygotować!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciasto drożdżowe z figami i żurawiną
- Filety rybne z pikantną salsą pomidorową
- Indyjskie chlebki chapatti
- Azjatycki makaron z polędwiczką wieprzową
- Sernik limonkowy
- Sernik limonkowo-miętowy
- Wegańska ryba po grecku
- Babka ziemniaczana
- Indyk caprese
- Szpinak w śmietanie z jajecznicą i ziemniakami
- Muffiny z nasionami konopi
- Placki bananowe z jogurtem i brzoskwiniami
- Makaron z zielonym pesto i dodatkami
- Bowl proteinowy z pulpecikami z indyka
- Sałatka z kurczakiem i chrupiącymi talarkami ziemniaczanymi
- Sernik chałwowy
- Omlet z amarantusem i owocami
- Masło truskawkowe
- Wegańskie panini z boczniakami i sosem aioli
- Zielony omlet z białek i puszysty twarożek
- Szarpane boczniaki à la pulled pork
- Bowl z halloumi i komosą ryżową
- Piwno-arbuzowy koktajl
- Wigilijne racuchy z receptury mojej babci
- Placuszki bez laktozy z szynką
- Ciastka z grzybami
- Lody warzywno-owocowe
- Sałatka na grilla z ciecierzycą i wegańskim sosem BBQ
- Piersi kaczki faszerowane suszonymi śliwkami i morelami
- Bułka z pastą z orzechów
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
481 dni temu
Pisze, dodać kurczaka do piekących się ziemniaków 20min przed końcem... pozdrawiam
odpowiedz
504 dni temu
A co z kurczakiem? Jest w przepisie przecież, a w przygotowaniu nic nie ma. Odleciał w międzyczasie?
odpowiedz
504 dni temu
Faktycznie fragment o tym, co zrobić z kurczakiem nie był dość precyzyjnie opisany. Poprawiliśmy go i mamy nadzieję, że teraz wszystko jest jasne :)
502 dni temu
Krok drugi traktuje o kurczaku.
498 dni temu
czytaj krok 2...