Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 220°C
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
Sposób przygotowania:
KROK 1: PIECZEMY ZIEMNIAKI
Ziemniaki obieramy, dokładnie myjemy i kroimy w ćwiartki. Następnie przekładamy je do miski, skrapiamy połową oliwy, doprawiamy słodką papryką, połową oregano, soli i pieprzu. Całość dokładnie mieszamy, przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez ok. 35 minut.
KROK 2: PIECZEMY POZOSTAŁE WARZYWA I KURCZAKA
Polędwiczki z kurczaka i resztę warzyw kroimy na mniejsze kawałki. Także przekładamy je do miski i doprawiamy pozostałymi przyprawami. Wszystko dokładnie mieszamy i dokładamy do piekących się ziemniaków 20 minut przed końcem pieczenia.
KROK 3: PODAJEMY OBIAD
Upieczone warzywa i mięso przekładamy na talerz, oprószamy natką pietruszki, skrapiamy sokiem z cytryny i od razu podajemy.
Zobacz podobne
przepisy
Wegański obiad z jednego naczynia
To przepis, który sprawdzi się zawsze! Do przygotowania dania możesz wybrać dowolne warzywa i przyprawy - z wegańskimi kiełbaskami będą smakować idealnie! Obiad gotowy już w 40 minut!
Kaszotto z warzyw korzeniowych
Porcja warzyw i pożywnej kaszy w wyjątkowo smacznym daniu! Wykorzystaj przepis Karola na kaszotto warzywne i przygotuj wartościowy, roślinny obiad z prostych składników!
Spanakopita
Spanakopita to przysmak w prawdziwie greckim stylu. Dzięki plastyczności ciasta filo przygotujesz go z ogromną przyjemnością. Jego kruchość i delikatność farszu z pewnością przypadną Ci do gustu!
Kung pao z tofu i boczniakami
Pyszna alternatywa dla kurczaka kung pao, czyli tofu i boczniaki! To aromatyczne i lekko pikantne danie inspirowane kuchnią chińską z pewnością stanie się hitem w każdym domu. Sprawdź, jak łatwo je przygotować!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Pieczona ryba po grecku
- Ciasto na pierogi
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Sernik piernikowy
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Piernik staropolski
- Śledzie po kaszubsku
- Wigilijny makowiec
- Golonka pieczona po bawarsku
- Sałatka gyros
- Przekąski sylwestrowe
- Ciasto marchewkowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
502 dni temu
Pisze, dodać kurczaka do piekących się ziemniaków 20min przed końcem... pozdrawiam
odpowiedz
525 dni temu
A co z kurczakiem? Jest w przepisie przecież, a w przygotowaniu nic nie ma. Odleciał w międzyczasie?
odpowiedz
525 dni temu
Faktycznie fragment o tym, co zrobić z kurczakiem nie był dość precyzyjnie opisany. Poprawiliśmy go i mamy nadzieję, że teraz wszystko jest jasne :)
523 dni temu
Krok drugi traktuje o kurczaku.
519 dni temu
czytaj krok 2...