Obiad jednoblaszkowy
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • piekarnik rozgrzany do temperatury 220°C
  • blachę do pieczenia
  • papier do pieczenia

Sposób przygotowania:

KROK 1: PIECZEMY ZIEMNIAKI

Ziemniaki obieramy, dokładnie myjemy i kroimy w ćwiartki. Następnie przekładamy je do miski, skrapiamy połową oliwy, doprawiamy słodką papryką, połową oregano, soli i pieprzu. Całość dokładnie mieszamy, przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez ok. 35 minut.

KROK 2: PIECZEMY POZOSTAŁE WARZYWA I KURCZAKA

Polędwiczki z kurczaka i resztę warzyw kroimy na mniejsze kawałki. Także przekładamy je do miski i doprawiamy pozostałymi przyprawami. Wszystko dokładnie mieszamy i dokładamy do piekących się ziemniaków 20 minut przed końcem pieczenia.

KROK 3: PODAJEMY OBIAD

Upieczone warzywa i mięso przekładamy na talerz, oprószamy natką pietruszki, skrapiamy sokiem z cytryny i od razu podajemy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (5)

Avatar
  • Gość Gość
    502 dni temu
    Pisze, dodać kurczaka do piekących się ziemniaków 20min przed końcem... pozdrawiam

    odpowiedz

  • Krzak Krzak
    525 dni temu
    A co z kurczakiem? Jest w przepisie przecież, a w przygotowaniu nic nie ma. Odleciał w międzyczasie?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    525 dni temu
    Faktycznie fragment o tym, co zrobić z kurczakiem nie był dość precyzyjnie opisany. Poprawiliśmy go i mamy nadzieję, że teraz wszystko jest jasne :)
  • Gość Gość
    523 dni temu
    Krok drugi traktuje o kurczaku.
  • Gość Gość
    519 dni temu
    czytaj krok 2...

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!