
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- formę do muffinów
- piekarnik rozgrzany do 180°C
- blender
KROK 1: Przygotowujemy suche składniki
Do miski wsypujemy płatki owsiane. Dodajemy sól, cynamon, proszek do pieczenia i nasiona chia. Mieszamy. Kroimy jabłka w kostkę, dodajemy do suchych składników i mieszamy.
KROK 2: Przygotowujemy mokre składniki
Do drugiej miski wlewamy napój sojowy, następnie dodajemy połamane na kawałki banany. Masę blendujemy.
KROK 3: Przygotowujemy babeczki o 3 smakach
Mokre składniki dodajemy do suchych. Całość dokładnie mieszamy łyżką. Masę dzielimy na 3 części. Do jednej części dajemy borówki, do drugiej – pokrojone w kostkę truskawki, do trzeciej – posiekaną czekoladę i orzechy.
KROK 4: Pieczemy babeczki
Masy przekładamy do formy do muffinów. Nakładamy po sam brzeg. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C i pieczemy ok. 35 minut na złoty kolor.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Krem z dyni
- Makaron z krewetkami w maślanym sosie
- Suflet czekoladowy
- Tagliatelle z sosem alfredo
- Zapiekanka ziemniaczana
- Pancakes z borówkami
- Ciasto marchewkowe
- Makaron z pesto i kurczakiem – przepis
- Spaghetti à la carbonara
- Chili con carne
- Placki z cukinii z pikantnym sosem pomidorowym
- Makaron z boczniakami po azjatycku
- Sernik na zimno w słoiku
- Ravioli. Przepis z ricottą i parmezanem
- Zupa pho z wołowiną
- Guacamole
- Ryż z jabłkami i cynamonem
- Chłodnik z botwiny
- Ryż smażony z warzywami
- Babka ziemniaczana z boczkiem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (11)
1385 dni temu
Mi też niestety nie wyszły, a robiłam zgodnie z przepisem... zbyt mokre, mdłe..kompletnie nie nadały się do jedzenia. Dodatkowo, wyszło ich na tą porcję o wiele więcej niż 6 sztuk...
odpowiedz
1441 dni temu
Beznadziejny przepis. Babeczki wyszły mokre, bez smaku. Nie polecam.
odpowiedz
1563 dni temu
Fajnie by było żeby przy przepisach podawać kaloryczność dań 😉 dużo osób na to zwraca uwagę. Przepis super na pewno nieraz go wykorzystam 🙂
odpowiedz
1562 dni temu
Magdo, cieszymy się, że babeczki się sprawdzają! Jeśli zaś chodzi o kaloryczność dań, sugestie podobne do Twojej pojawiały się na tyle często, że postanowiliśmy wprowadzić tabele wartości odżywczych wraz z kalorycznością dań, które od niedawna umieszczamy przy każdym przepisie :) Znajdziesz je przy nowszych recepturach publikowanych na portalu.
1864 dni temu
Czy można rozdrobnić płatki owsiane, zmiksować, dodać w formie mąki owsianej?
odpowiedz
1862 dni temu
Drogi Gościu, możesz zmiksować płatki, jednak wtedy babeczki będą miały bardziej zbitą strukturę i nie będą chrupiące. Zdecydowanie zalecamy pozostawienie płatków w całości ;)
2149 dni temu
Muffiny wyszły przepyszne, a co najważniejsze skoro są śniadaniowe- sycą! Wszystkim domownikom bardzo zasmakowały, w tym części niewegańskiej :) Napewno na stałe zagości w naszej kuchni.
odpowiedz
2231 dni temu
Pani Kingo, świetny przepis jak zawsze! Zrobię mojej Córce - nastoletniej Wegance do szkoły! DZIĘKI!!!
odpowiedz
2230 dni temu
Pozdrawiamy Mamę i Córkę :)
2234 dni temu
Czy można napój sojowy zastąpić zwykłym mlekiem?
odpowiedz
2233 dni temu
Pewnie, na zwykłym mleku będą równie pyszne :)
zobacz wszystkie