
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Dodajemy posiekaną cebulę i smażymy do zeszklenia. Dodajemy pokrojone dość drobno pieczarki, posypujemy solą i smażymy, aż pieczarki się przyrumienią. Czosnek, orzechy i rozmaryn siekamy i dodajemy do grzybów. Zdejmujemy z ognia.
Ser brie obieramy ze skórki. Dodajemy do pozostałych składników, mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, a następnie przekładamy całość do żaroodpornego naczynia. Zapiekamy około 10 minut w temperaturze 180 stopni. Podajemy gorący z kawałkami świeżej bagietki.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Kurczak po toskańsku
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Corn dog
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Spaghetti carbonara
- Kotlet pożarski – przepis
- Mus truskawkowy
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Zasmażana młoda kapusta
- Sos kurkowy
- Gzik
- Makaron z truskawkami
- Sałatka z arbuzem i fetą
- Zapiekanka z mięsem mielonym, warzywami w stylu greckim i rozmarynem
- Pulpety w sosie koperkowym
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (8)
1132 dni temu
A co teraz zrobic z odkrojonymi skórkami z sera pleśniowego? Jak je wykorzystać
odpowiedz
1131 dni temu
Marcinie, skórkę możesz wykorzystać dodając ją do sałatki skomponowanej ze świeżych warzyw lub do kanapek :)
3440 dni temu
Czym mogę zastąpić rozmaryn? Dziękuję.
odpowiedz
3437 dni temu
Możesz użyć innego, swojego ulubionego zioła :)
4121 dni temu
Izabelo, można go pokroić na drobniejsze cząstki.
odpowiedz
4122 dni temu
a ten serek brie też pokroić na kwałki ? czy jak go potraktować najlepiej ? :> :)
odpowiedz
4249 dni temu
Aniu jeśli lubisz pieczarki i sery pleśniowe, to na pewno też przypadnie Ci do gustu ten przepis: https://kuchnialidla.pl/Pieczarki-z-grilla-z-pesto-i-serem-plesniowym :)
odpowiedz
4249 dni temu
oj.. zjadłabym... uwielbiam i pieczarki i brie, tak więc już mam pomysł na dzisiejszą kolację
odpowiedz