
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Dużą ilość lekko osolonej wody zagotowujemy w dużym rondlu. Pomidorki koktajlowe myjemy i osączamy z wody. Pieczarki oczyszczamy, myjemy, osączamy z wody i usuwamy trzonki. Dymki oczyszczamy i kroimy w krążki.
Oliwę podgrzewamy na dużej patelni. Smażymy na niej grzyby przez 3 minuty, obracając. Dodajemy dymki i smażymy wszystko razem przez 1 minutę. Dolewamy bulion warzywny i śmietanę. Dodajemy pomidorki koktajlowe. Doprawiamy solą i pieprzem, dusimy pod przykryciem mniej więcej przez 5 minut, aż pomidory będą miękkie, ale nie będą się rozpadać.
Makaron gotujemy al dente we wrzącej osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Obrywamy listki bazylii. Mozzarellę osączamy i dodajemy wraz z bazylią do sosu i doprawiamy. Makaron odlewamy i osączamy na sicie. Mieszamy z sosem na talerzu.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Spaghetti carbonara
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Corn dog
- Kotlet pożarski – przepis
- Mus truskawkowy
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Zasmażana młoda kapusta
- Sos kurkowy
- Gzik
- Makaron z truskawkami
- Sałatka z arbuzem i fetą
- Zapiekanka z mięsem mielonym, warzywami w stylu greckim i rozmarynem
- Pulpety w sosie koperkowym
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Deser z chia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
1555 dni temu
Smakowite danie :)
odpowiedz