
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- moździerz
- 2 okrągłe blachy
- tarkę
- piekarnik rozgrzany do temperatury 220°C
Krok 1: Rozwałkowujemy ciasto
Przygotowane wcześniej ciasto na pizzę dzielimy na dwie części i rozwałkowujemy po kolei na odrobinie mąki. Układamy na 2 blachach wyłożonych papierem do pieczenia.
Krok 2: Przygotowujemy sos pomidorowy
Papryczkę chili ucieramy w moździerzu. Passatę pomidorową przekładamy do miski, doprawiamy do smaku papryczką chili. Sosem smarujemy ciasto na pizzę i posypujemy startą mozzarellą.
Krok 3: Pieczemy pizzę
Plastry boczku kroimy na pół. Papryczki pepperoni osączamy z marynaty. Boczek i papryczki rozkładamy na pizzach, posypujemy orzeszkami piniowymi. Pizze pieczemy jedna po drugiej w piekarniku rozgrzanym do temperatury 220°C przez ok. 15 minut, aż będą chrupiące. Bazylię myjemy, otrząsamy do sucha i obrywamy listki. Pizze przed podaniem kroimy na pół i posypujemy bazylią.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Spaghetti napoli – przepis
- Zupa krem z cukinii z grzankami
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Camembert z grilla
- Pstrąg łososiowy ze szpinakiem i czosnkiem
- Pierogi ze szpinakiem i serem
- Burek ze szpinakiem
- Pulpety z indyka w sosie pomidorowym
- Stek z grilla wołowy
- Makaron z pesto i kurczakiem – przepis
- Ciasto marchewkowe
- Makaron z kurczakiem w sosie pomidorowym
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Makaron z krewetkami w maślanym sosie
- Pielmieni – przepis na wschodnie pierożki
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Chłodnik z botwiny
- Musaka grecka
- Pistacjowy sernik baskijski
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)