zobacz film

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

PRZYGOTUJ:

  • blender

 

KROK 1: Przygotowujemy kuskus

Kuskus zalewamy wrzącą wodą – ok. 1 cm ponad kaszę. Przykrywamy talerzem, odkładamy na bok i studzimy.

KROK 2: Przygotowujemy składniki sałatki

Na suchej patelni podprażamy miks nasion. Do dużej miski przekładamy wystudzony kuskus. Mango i awokado obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Szpinak kroimy grubo, pietruszkę i chili siekamy. Fasolę odcedzamy na sicie i płuczemy. Wszystkie składniki przekładamy do miski.

KROK 3: Przygotowujemy dressing

Do kielicha blendera przekładamy wszystkie składniki dressingu i miksujemy. Jeśli sos jest za gęsty – dodajemy odrobinę wody. Dodajemy sól i pieprz i blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.

KROK 4: Podajemy sałatkę

Dressing wykładamy na sałatkę. Tuż przed podaniem mieszamy wszystkie składniki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram