Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- termorobot MC Smart
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWANIE PIECZAREK I ZIÓŁ
Pieczarki oczyścić, pokroić na cienkie plasterki. Zioła umyć i osuszyć. Szczypiorek drobno pokroić. Oberwać listki pozostałych ziół, włożyć je do pojemnika miksującego, rozdrabniać (z zatkniętą miarką), przytrzymując przycisk turbo/5 sekund, przełożyć do innego naczynia. Oczyścić pojemnik.
KROK 2: DUSZENIE CEBULI I CZOSNKU
Obrane cebule pokroić na ćwiartki, razem z obranym czosnkiem rozdrabniać (z zatkniętą miarką), przytrzymując przycisk turbo/7 sekund; łopatką zgarnąć ze ścianek na dno pojemnika. Dodać masło. Dusić cebulę z czosnkiem (bez miarki), ustawiwszy program roast/2 minuty/60°C. Następnie dusić (bez miarki) roast/2 minuty/120°C. Dodać pieczarki i wszystko dusić (bez miarki), ustawiwszy reverse/15 minut/prędkość 1/100°C. Składniki zgarnąć łopatką ze ścianek na dno pojemnika.
KROK 3: PRZYGOTOWANIE SOSU
Do składników w pojemniku dodać śmietanę rozmieszaną z mąką i gotować sos (z zatkniętą miarką) reverse/2 minuty/prędkość 2/120°C. Przyprawić tymiankiem, solą i pieprzem. Gotować (z zatkniętą miarką) reverse/3 minuty/prędkość 1/100°C. Sos przelać do miski i posypać szczypiorkiem.
Zobacz podobne
przepisy
Mazurska zupa rybna z groszkiem i pomidorami
Mazurska zupa rybna z groszkiem i pomidorami
Pasztet z kaczki z suszonymi owocami
Karol Okrasa dzieli się rodzinnym przepisem na wielkanocny pasztet! W składnikach oprócz mięsa kaczki znajdziesz suszone owoce, boczek i suszony majeranek!
Uniwersalny i domowy sos pieczeniowy
Do mięsa, do makaronów, do pyz i kopytek… ten pyszny i domowy sos pieczeniowy otwiera mnóstwo możliwości! Przygotuj go raz, zawekuj i planuj posiłki, by oszczędzić mnóstwo czasu.
Sos koperkowy
Wyjątkowo prosty i aromatyczny sos koperkowy, który świetnie nadaje się do ryb, delikatnych pulpecików drobiowych lub ich wegetariańskich odpowiedników.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kurczak w sosie pieczarkowym z estragonem
- Sałatka z bakłażanem, szpinakiem i serem feta
- Sos beszamelowy
- Gulasz z dzika z grzybami
- Kuskus z żurawinami i pomarańczami
- Owoce pod chrupiącą kruszonką
- Sernik japoński
- Relisz śliwkowy z przyprawami
- Bigos świąteczny na gęsiej piersi
- Arabska sałatka ziemniaczana
- Pyzy ziemniaczane
- Jak przygotować sos holenderski?
- Lodowe kanapki dla dzieci
- Dżem z boczku
- Domowy sos barbecue
- Szampańska galaretka z puszystą pianką i owocami
- Babka cytrynowa
- Wegetariańskie kanapki
- Zasmażana młoda kapusta
- Placki owsiane z sałatką z truskawek
- Chlebek z awokado
- Pizza na spodzie z kalafiora
- Spaghetti z okruszkami – sposób na czerstwe pieczywo
- Wytrawna konfitura z pomidorów, gorczycy i papryki
- Wytrawna konfitura z pomidorów i chili
- Jabłkowy chutney z kolendrą
- Jesienna owsianka
- Piyaz
- Sos śmietanowy – trafiony wybór do przeróżnych dań
- Pierogi ze szpinakiem i serem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)