
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Na dnie naczynia do pieczenia układamy rozmaryn i perliczkę. Przyprawiamy solą i pieprzem i nacieramy mięso odrobiną oliwy z oliwek.
3 pomarańcze myjemy i kroimy w plastry. Cebulę kroimy w ósemki i układamy wokół perliczki. Z 3 pozostałych pomarańczy wyciskamy sok i wlewamy go do naczynia z mięsem.
Pieczemy przez 50 minut w temperaturze 200 stopni, podlewając od czasu do czasu sokiem zebranym z dna naczynia. Gdy perliczka będzie mocno zrumieniona, wyjmujemy mięso z piekarnika i przekładamy na talerze.
Zobacz podobne
przepisy
Perliczka w czerwonym winie
Oryginalny sposób na drób: perliczka w towarzystwie suszonych grzybów, z nutą rozmarynu oraz wytrawnego czerwonego wina.

Pieczony kurczak z pistacjami
Inspirowany kuchnią amerykańską przepis na drób. Udka z orzechowym farszem i pieczone ziemniaki rozpływają się w ustach!

Łatwa saltimbocca z kurczaka
Soczysty filet zapieczony z szynką szwarcwaldzką i żółtym serem. Popularna potrawa inspirowana kuchnią Włoch w drobiowym wydaniu.

Kurczak z Chorizo i serem Manchego
Soczysty filet z dodatkami w hiszpańskim stylu. Proste, efektowne, wyraziste i smaczne danie, które ugotuje każdy.

Zobacz przepisy
na lato
- Pancakes z borówkami
- Ciasto marchewkowe
- Makaron z pesto i kurczakiem – przepis
- Chili con carne
- Spaghetti à la carbonara
- Makaron z krewetkami w maślanym sosie
- Suflet czekoladowy
- Tagliatelle z sosem alfredo
- Krem z dyni
- Zapiekanka ziemniaczana
- Placki z cukinii z pikantnym sosem pomidorowym
- Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem
- Risotto z cukinią
- Guacamole
- Chłodnik z botwiny
- Boczniaki po azjatycku
- Sernik na zimno w słoiku
- Ravioli. Przepis z ricottą i parmezanem
- Ryż smażony z warzywami
- Zupa pho z wołowiną
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
1282 dni temu
Bardzo bardzo dobre 👍
odpowiedz
2062 dni temu
Przepis wypróbuję w najbliższy weekend, z czym najlepiej podać to danie? Myślałam o rozmarynowym puree, ale nie mam pomysłu na dodatek 'warzywny' ;)
odpowiedz
2062 dni temu
Marto, do perliczki pasuje zarówno świeża i lekka, zielona sałata, w której nie zabraknie np. rukoli lub roszponki i pomidorków połączonych dobrym sosem vinegret, jak i modra kapusta czy pieczone warzywa korzeniowe :)
4086 dni temu
Olka, zachęcamy do wypróbowania również innych przepisów!
odpowiedz
4087 dni temu
Perliczka wedle tego przepisu jest mega!!! Normalnie bomba! PYSZNE!!! Polecam, warto;)
odpowiedz