
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- długie drewniane wykałaczki
- piekarnik rozgrzany do 200°C
KROK 1: Smażymy boczek
Rozgrzewamy patelnię z dodatkiem oliwy z oliwek. Wykładamy plastry boczku i smażymy. Ściągamy z patelni.
KROK 2: Składamy kanapki
Chleb kroimy na kromki. Nacieramy je czosnkiem przekrojonym na pół i wykładamy na patelnię, przyrumieniamy. 3 kromki smarujemy pesto. Układamy na nich boczek i plastry sera cheddar. Przykrywamy drugą kromką. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C i czekamy, aż ser się rozpuści.
W kanapki wbijamy długie drewniane wykałaczki. Nabijamy liście sałaty i plastry pomidorów.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Spaghetti carbonara
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Corn dog
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Makaron z truskawkami
- Sałatka z arbuzem i fetą
- Pulpety w sosie koperkowym
- Kurczak z ryżem w sosie słodko-kwaśnym
- Wegańskie placki z cukinii
- Butter chicken
- Krewetki w tempurze
- Makaron z boczniakami po azjatycku
- Kotlet pożarski – przepis
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Sałatka gyros
- Klasyczna sałatka grecka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
2320 dni temu
Wszyscy dietetycy mówią, żeby nie smażyć na oliwie z oliwek bo wydzielane szkodliwe substancje
odpowiedz