Zupa z awokado z migdałami

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • blender

Krok 1: Podsmażamy warzywa

Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w drobną kostkę. Marchew obieramy i ścieramy na tarce. Seler naciowy oczyszczamy i kroimy w plasterki. Wszystko podsmażamy na gorącym oleju przez 3 minuty. Dodajemy 250 ml mleka migdałowego i bulionu, doprawiamy solą oraz pieprzem i zagotowujemy. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem przez 12-15 minut.

Krok 2: Przygotowujemy dodatki do zupy

Migdały prażymy na suchej patelni, studzimy, a następnie siekamy. Paprykę oczyszczamy, pozbawiamy nasion i kroimy w drobną kostkę. Kolendrę myjemy, listki obrywamy i siekamy. Mieszamy z migdałami oraz papryką i lekko solimy.

Krok 3: Miksujemy zupę

Awokado obieramy, pestkę wyjmujemy. Zupę zdejmujemy z ognia, dodajemy resztę mleka migdałowego i awokado, a następnie miksujemy blenderem. Po dodaniu awokado zupy już nie zagotowujemy, ponieważ może nabrać gorzkiego smaku. Doprawiamy do smaku solą i sokiem z limonki. Zupę przelewamy do misek, podajemy udekorowaną migdałami i papryką.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Zupa krem z rukoli i kalafiora

Delikatny smak kremowej zupy z kalafiora warto wzmocnić dodatkiem w postaci pikantnych liści rukoli.

Zupa krem z rukoli i kalafiora

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 6 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Zupa krem z brokułów z paskami łososia

Gęsta zupa z brokułów i łososia, kusząca nie tylko pięknym połączeniem kolorów, ale również wybitną kompozycją smakową!

Zupa krem z brokułów z paskami łososia

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Karol Okrasa

Zupa krem z kawałkami kurczaka

Łatwa w przygotowaniu zupa krem z kawałkami ugotowanego kurczaka. Pycha!

Zupa krem z kawałkami kurczaka

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:30 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Zupa krem z kukurydzy

Kolby kukurydzy to nie tylko wyśmienita przekąska, ale także doskonała baza do kremowych zup. Zupa doprawiona kminem rzymskim smakuje wybornie!

Zupa krem z kukurydzy

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (1)

Avatar
  • Iza Iza
    1839 dni temu
    Bardzo smaczna zupa

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!