Crème brûlée piña colada

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ

  • 4 kokilki,
  • sitko,
  • blachę z rantem,
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 100°C (z termoobiegiem),
  • palnik cukierniczy.

KROK 1: Przygotowujemy masę

Przecier z ananasa wyciskamy na dnie 4 kokilek. Śmietankę wraz z musem kokosowym podgrzewamy do temperatury około 80°C (nie zagotowujemy). Żółtka ucieramy delikatnie z cukrem. Cały czas mieszając, dodajemy do żółtek podgrzaną śmietankę. Dokładnie mieszamy do połączenia składników. Masę przelewamy przez sitko, a następnie rozlewamy do kokilek.

KROK 2: Pieczemy deser

Naczynia z deserem układamy na blasze. Zalewamy ciepła woda do 2/3 wysokości kokilek i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 100°C mniej więcej przez 25 minut. Deser wyciągamy z piekarnika, studzimy i wkładamy do lodówki, by się dobrze schłodził.

KROK 3: Podajemy deser

Wierzch deseru posypujemy cukrem trzcinowym i opalamy palnikiem. Podajemy z listkami mięty.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    2087 dni temu
    Czy zamiast musu kokosowego można dać olej kokosowy? Lub stała cześć mleka kokosowego?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2087 dni temu
    Możesz dodać stałą część mleczka kokosowego, jednak smakowo nie zastąpi to musu. Mus kokosowy jest intensywny w swoim smaku.

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!