Jesiotr parzony w maśle z sokiem z kiszonej kapusty i smażoną dynią

Karol Okrasa


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Doprawiamy jesiotra

Oczyszczone filety z jesiotra, bez skóry myjemy, osuszamy, doprawiamy pieprzem i skórką otartą z limonki. Odstawiamy w chłodne miejsce na 10 minut.

Krok 2: Przygotowujemy rybę

Masło rozpuszczamy na patelni, dorzucamy rozgniecione 2 ząbki czosnku, liść laurowy i ziele angielskie. Chwilę smażymy, następnie wlewamy sok z kiszonej kapusty. Do tak przygotowanego wywaru wkładamy jesiotra. Przykrywamy i dusimy na minimalnym ogniu lub zagotowujemy delikatnie. Wyłączamy i zostawiamy rybę w wywarze na 20-25 minut.

Krok 3: Smażymy dynię z kapustą

Dynię kroimy na cienkie plastry. Na patelni rozpuszczamy masło, podsmażamy dynię razem z cebulą i posiekanym ząbkiem czosnku. Dodajemy posiekaną kapustę i wszystko razem chwilę smażymy. Doprawiamy miodem, sokiem z limonki i posiekaną kolendrą.

Krok 4: Podajemy jesiotra

Podsmażoną dynię przekładamy na talerz, układamy na niej kawałki jesiotra i ozdabiamy kilkoma listkami świeżej kolendry.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Śledź świeży pieczony

Śledź w nowej odsłonie – marynowany w ziołach, a następnie upieczony i podany z ciemnym pieczywem oraz świeżą sałatą.

Śledź świeży pieczony

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:40 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Kurek w ziołach

Doskonały pomysł na rybne danie – tuszki z kurka przyprawione ziołami i podane z bagietką oraz sałatą skuszą każdego!

Kurek w ziołach

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 2 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Jesiotr w sosie oliwkowym

Rozpływająca się w ustach pyszna ryba w delikatnej panierce, podana ze śmietanowym sosem z zielonych oliwek.

Jesiotr w sosie oliwkowym

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 5 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Zupa rybna kokosowo-pomidorowa

Kokos z rybą idą w parze, więc dlaczego nie wykorzystać tego połączenia w zupie? Koniecznie musisz spróbować!

Zupa rybna kokosowo-pomidorowa

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (4)

Avatar
  • Gość Gość
    1016 dni temu
    Przepis jest niedokończony. Jako nowicjuszka w kuchni nie wiem co zrobić po kroku 3

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1015 dni temu
    Faktycznie umknął nam krok 4, czyli podanie ryby, przepis został już uzupełniony. Bardzo dziękujemy za czujność i powodzenia w gotowaniu :)
  • Edyta Edyta
    2399 dni temu
    Cześć, jaka inna ryba, łatwiej dostępna najlepiej zastąpi Jesiotra? Nigdy go nie jadłam, nie mam porównania :-) dorsz, pstrąg, sola?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2399 dni temu
    Dorsz będzie tutaj pasował :)

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!