zobacz film

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • tarkę o drobnych oczkach
  • papier do pieczenia
  • blachę do pieczenia
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C

Krok 1: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI KOTLETÓW

Cebulę, czosnek, natkę pietruszki i lubczyk siekamy w drobną kostkę i łączymy w misce z mielonym mięsem. Doprawiamy pieprzem.

Dodajemy ugotowaną kaszę, marchewkę startą na tarce o drobnych oczkach, majeranek i musztardę.

Krok 2: WYRABIAMY MIĘSO

Całość mieszamy i wyrabiamy łyżką na jednolitą masę, z której następnie formujemy kotlety.

Krok 3: PIECZEMY KOTLETY

Kotlety układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 10 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (6)

Avatar
  • Borys Borys
    31 dni temu
    Jeżeli nie doda się soli, to będzie nie dobre

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    31 dni temu
    Udowadniamy, że to mit :)
  • Gość Gość
    13 godzin temu
    sporo soli jest w musztardzie, bedzie dobre, wypróbowalem🙂
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    12 godzin temu
    W przepisie używamy połowy łyżeczki :) Dlatego przepis jest o obniżonej zawartości soli, a nie bez soli :)
  • Aro Aro
    40 dni temu
    Dzięki za ciekawe zdrowe przepisy. Ale pamiętajmy że niestety ale i indyki lecą tez na sterydach. No ale tak to czlowiek juz wogole by nic nie jadl. Ryby na antybiotykach itp. Mimo wszystko i tak super za akcję Lidla jestem z wami i proszę o więcej przepisów. Pozdrawiam

    odpowiedz

  • Gość Gość
    41 dni temu
    Wielkie dzięki dla Obu Panów!!!

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram