Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- tarkę o małych oczkach
- naczynie żaroodporne
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C z funkcją grzania góra-dół
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ JAJECZNĄ
W misce łączymy jajka, mleko, drobno posiekane tymianek i bazylię i starty na małych oczkach ser. Masę doprawiamy solą i pieprzem.
KROK 2: SMAŻYMY PIECZARKI
Na dużej patelni rozgrzewamy na średnim ogniu masło z łyżką oliwy. Dodajemy pieczarki przekrojone na pół i smażymy przez 3 minuty z każdej strony, nie mieszając. Oprószamy solą. Dodajemy cebulę pokrojoną w półkrążki oraz posiekany czosnek — smażymy 2 minuty.
KROK 3: MYJEMY I KROIMY SZPARAGI
Szparagi myjemy i osuszamy. Usuwamy zdrewniałą część, ułamując końcówki. Resztę szparagów kroimy na duże kawałki. Dodajemy na patelnię razem z brokułem podzielonym na różyczki.
KROK 4: SMAŻYMY WARZYWA
Z papryki usuwamy gniazdo nasienne i kroimy ją w równą kostkę. Wszystkie warzywa mieszamy na patelni i smażymy jeszcze 4 minuty.
KROK 5: PRZEKŁADAMY SKŁADNIKI DO NACZYNIA ŻAROODPORNEGO
Naczynie żaroodporne smarujemy pozostałą oliwą. Wykładamy podsmażone warzywa i zalewamy masą jajeczną. Na wierzchu układamy gałązki pomidorków koktajlowych. Zapiekankę posypujemy orzeszkami piniowymi.
KROK 6: PIECZEMY ZAPIEKANKĘ
Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C i pieczemy przez 30-40 minut. Przed podaniem obficie posypujemy drobno posiekaną dymką.
Zobacz podobne
przepisy
Zapiekanka z ziemniaków z gruszkami, fasolą i boczkiem
Ta zapiekanka to prawdziwa bomba smaków, której musisz spróbować! Ziemniaki, fasolka, gruszki, boczek i aromatyczny cząber!
Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem i szynką
Makaron zapieczony z serem zawsze pysznie smakuje, a z dodatkiem szpinaku i szynki szwarcwaldzkiej po prostu palce lizać!
Zapiekanka z grillowaną cukinią
Szukasz pomysłu na łatwą zapiekankę wegetariańską? Wypróbuj przepis na zapiekankę z cukinią!
Zapiekanka ziemniaczana
Na spotkanie ze znajomymi, na rodzinny obiad – zapiekanka ziemniaczana Karola to szybkie, proste i sycące danie na wiele okazji! Upiecz ją i sprawdź, jak smakuje!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kurczaki-Patyczaki
- Tarta czekoladowa z truskawkami
- Zapiekanka ziemniaczana z cukinią i oliwkami
- Ciasto drożdżowe - przepis podstawowy
- Krupnik na wołowinie
- Pieczona karkówka z piekarnika - na dziko
- Kompot z rabarbaru na dwa sposoby
- Pieczone marchewki i cukinia z ziołowym pesto
- Gofry wytrawne z warzywami
- Zapiekanka z grillowaną cukinią
- Zapiekanka z dyni z chipsami z pietruszki
- 3 sposoby na dania z ryżu
- Zupa koperkowa z klopsikami drobiowymi
- Zapiekanka z bakłażanem, serami i miętą
- Zapiekanka z mięsem mielonym, warzywami w stylu greckim i rozmarynem
- Warzywa po indyjsku z mango i orzeszkami
- Pierożki z marcepanem, śliwkami i morelami
- Jagnięcina w marynacie musztardowej
- Pasztet z jelenia i mus jabłkowo-chrzanowy
- Masło żurawinowo-marcepanowe
- Pieczona dorada z salsą pomidorową i młodą kapustą
- Banoffee w słoiku
- Wegańskie gofry kukurydziane z serkiem z nerkowców
- Gulasz z jelenia w warzywach
- Curry z kurczaka z jabłkiem, mango i mlekiem kokosowym
- Kaczka pieczona z gruszkami poszetowanymi w winie z fasolką szparagową
- Pasta rybna na kanapki
- Śląskie pieczonki z kociołka
- Ciasto marchewkowo-ananasowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
1623 dni temu
Taka średnia albo mi nie bardzo wyszła. Ja nie będę robić więcej.
odpowiedz