zobacz film

Odcinek 62

RYBY W ROLI GŁÓWNEJ

Poznaj właścicielkę gospodarstwa rybackiego, która przybliży Ci, w jakich warunkach hodowane są polskie ryby słodkowodne.

RYBY W ROLI GŁÓWNEJ
Karp – polska jakość i tradycja

Teraz króluje karp

Święta coraz bliżej. Staropolskie pierniki już upieczone, czekają na świąteczne grudniowe wieczory. Oczywiście na naszych stołach, oprócz słodkości, królują także ryby. A wśród ryb ta jedna, iście królewska, gdyż to karp królewski. Nie zwlekaj i już teraz wypróbuj kilka pomysłów na potrawy z rybą w roli głównej, wybierz swoje ulubione i zachwyć najbliższych podczas wigilijnej kolacji.

Kilka słów o rybackim gospodarstwie

Gościem odcinka jest Anna Ostafińska, właścicielka gospodarstwa rybackiego Starzawa, która jest matką sukcesu wyjątkowej odmiany karpia, mianowicie karpia starzawskiego, wpisanego na „Listę produktów tradycyjnych”. Ale karp to niejedyna ryba, która jest hodowana w stawach wśród pięknych i rozległych krajobrazów starzawskich. Zobacz, jakie ryby również tam znajdziesz!

Niejeden przepis na karpia

Karp może wydawać się trudny do przygotowania z powodu dużej ilości ości, jednak odpowiednie jego zamarynowanie i filetowanie może sprawić, że będziesz miał dużo większą przyjemność z jedzenia tej ryby. Na początek zainspiruj się przepisami naszego gościa Anny Ostafińskiej i Karola Okrasy. Przepis na karpia w galarecie od samej właścicielki gospodarstwa rybackiego na pewno na długo zostanie w Twojej kuchni. A rybne hamburgery z karpia to prawdziwy popis doskonałych umiejętności i wspaniałego smaku Karola Okrasy.


Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!