zobacz film MONIKA MROZOWSKA W KUCHNI LIDLA

Odcinek 34

MONIKA MROZOWSKA W KUCHNI LIDLA

Przekonaj się, że owoce i warzywa mogą być podstawą Twojego menu. Obejrzyj odcinek i dowiedz się, jak jeść smacznie i sezonowo.

MONIKA MROZOWSKA W KUCHNI LIDLA
OWOCE I WARZYWA W NASZEJ DIECIE

ZIELONY TALERZ

W naszej codziennej diecie często zapominamy o owocach i warzywach, które dostarczają nam mnóstwo witamin, a których czasami spożywamy za mało. Warto, aby one także na stałe zagościły w naszym menu. Jak je przygotowywać?

JAK JEŚĆ ROŚLINY?

Tym razem gościem Doroty Wellman i Karola Okrasy jest Monika Mrozowska – wegetarianka, autorka książek z przepisami owocowo-warzywnymi oraz mama trójki dzieci, która wie, jak zachęcić je do jedzenia warzyw i owoców.  Nasz gość opowie również, jak komponuje menu z warzyw i owoców oraz jakie jest jej główne przykazanie w kuchni wegetariańskiej. Czy da się jeść smacznie i sezonowo? Koniecznie obejrzyjcie odcinek!

WARZYWNE MENU

Tym razem w Kuchni Lidla znajdziecie dania pełne warzyw. Monika Mrozowska zdradzi Wam przepis na zupę pomidorową z mleczkiem kokosowym. Natomiast Karol Okrasa pokaże, jak przyrządzić łososia z salsą z botwinki i maślanymi szparagami.


Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    1032 dni temu
    Jak kulinarnie wykorzystać walory Jarmuż

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1228 dni temu
    Są różne odmiany wegetarianizmu. Część je ryby, jaja, pije mleko, a ściśli wegetarianie - weganie nie jedzą zarówno mięsa, ryb, jak i produktów pochodzenia zwierzęcego.

    odpowiedz

  • Adrian Adrian
    1236 dni temu
    A wy w lidlu to jestećie jacyś mądrzy w ogóle ? mówicie o roślinożercach a Okrasa wyjeżdża z tekstem o łososiu ? wstyd !

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram