Odcinek 34
MONIKA MROZOWSKA W KUCHNI LIDLA
Przekonaj się, że owoce i warzywa mogą być podstawą Twojego menu. Obejrzyj odcinek i dowiedz się, jak jeść smacznie i sezonowo.
MONIKA MROZOWSKA W KUCHNI LIDLA
OWOCE I WARZYWA W NASZEJ DIECIE
ZIELONY TALERZ
W naszej codziennej diecie często zapominamy o owocach i warzywach, które dostarczają nam mnóstwo witamin, a których czasami spożywamy za mało. Warto, aby one także na stałe zagościły w naszym menu. Jak je przygotowywać?
JAK JEŚĆ ROŚLINY?
Tym razem gościem Doroty Wellman i Karola Okrasy jest Monika Mrozowska – wegetarianka, autorka książek z przepisami owocowo-warzywnymi oraz mama trójki dzieci, która wie, jak zachęcić je do jedzenia warzyw i owoców. Nasz gość opowie również, jak komponuje menu z warzyw i owoców oraz jakie jest jej główne przykazanie w kuchni wegetariańskiej. Czy da się jeść smacznie i sezonowo? Koniecznie obejrzyjcie odcinek!
WARZYWNE MENU
Tym razem w Kuchni Lidla znajdziecie dania pełne warzyw. Monika Mrozowska zdradzi Wam przepis na zupę pomidorową z mleczkiem kokosowym. Natomiast Karol Okrasa pokaże, jak przyrządzić łososia z salsą z botwinki i maślanymi szparagami.
Komentarze (3)
2921 dni temu
Jak kulinarnie wykorzystać walory Jarmuż
odpowiedz
3117 dni temu
Są różne odmiany wegetarianizmu. Część je ryby, jaja, pije mleko, a ściśli wegetarianie - weganie nie jedzą zarówno mięsa, ryb, jak i produktów pochodzenia zwierzęcego.
odpowiedz
3126 dni temu
A wy w lidlu to jestećie jacyś mądrzy w ogóle ? mówicie o roślinożercach a Okrasa wyjeżdża z tekstem o łososiu ? wstyd !
odpowiedz