Krem z dyni
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Dynię obieramy, usuwamy pestki, kroimy na kawałki. Marchew, cebulę i czosnek obieramy i kroimy na mniejsze części. Wszystkie składniki przekładamy do garnka z grubym dnem, dodajemy oliwę z oliwek i podsmażamy, stale mieszając przez mniej więcej 3 minuty.

Warzywa zalewamy bulionem i gotujemy pod przykryciem około 30 minut. Po tym czasie warzywa powinny być miękkie. Całość rozdrabniamy blenderem, aż zupa nabierze konsystencji kremu. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Jak podawać

Zupę przelewamy na talerze, do każdej porcji dodając łyżkę śmietany.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (127)

Avatar
  • Prem Prem
    605 dni temu
    Dzien Dobry, jak wyglada kwestia kalorii?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    605 dni temu
    Prem, aktualnie publikując przepisy nie podajemy kaloryczności dań, ale dziękujemy za sugestię-rozważymy wprowadzenie takiej sekcji przy dalszym rozwoju portalu.
  • Gość Gość
    1061 dni temu
    Czy osoba zapisująca przepisy jest półanalfabetą? Może warto aby najpierw dowiedziała się co to jest oliwa?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1061 dni temu
    W czym tkwi problem? :)
  • Gość Gość
    955 dni temu
    ~~ facet nie kompromituj się , jak chcesz zabłysnąć to wytłumacz to jest oliwa (z oliwek) , ponieważ o takową chodzi autorowi przepisu . Jestem ciekaw jak to opiszesz będąc pełnym...........ą .
  • Gość Gość
    725 dni temu
    Może niech Gość się nie czepia. Albo wpisze w google co to jest oliwa jak nie wie. Cały czas coś komuś nie pasuje zamiast docenić że super przepis. Polecam i nie obrażam nikogo od półanalfabetów.
  • Gość Gość
    712 dni temu
    Każdy inteligentny człowiek wie że chodzi o oliwę z oliwek ...
  • Gość Gość
    1066 dni temu
    Dzień dobry Panie Karolu, bardzo lubię oglądać Pana programy i stosować przepisy, nie mogę jednak rozgrzeszyć Pana z błędnego stosowania oliwy z oliwek do smażenia. Oliwa ani żaden roślinny olej nie nadaje się do smażenia.Smażyć należy na klarowanym maśle ewentualnie na gęsim smalcu, a jeżeli dla kogoś jest to zbyt drogi wariant to na świńskim smalcu. Broń Boże na oliwie z oliwek!!! Serdecznie pozdrawiam, Marianna Olszak

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1066 dni temu
    Zależy, czy smażymy czy podsmażamy. Podsmażać, blanszować na patelni możemy z udziałem oliwy z oliwek. Co więcej oliwa z oliwek rafinowana jest jednym z najlepszych tłuszczy do smażenia, zaraz obok oleju rzepakowego.
  • Gość Gość
    952 dni temu
    napisz proszę jak się teraz czujesz alfo i omego .Chcąc krytykować i do tego używać tak niestosownych słów trzeba mieć wiedzę w danym temacie .
  • Maksymilian Kolanko Maksymilian Kolanko
    724 dni temu
    Pani Marianno, przed przystąpieniem do krytyki, sugeruję zgłębić dokładnie temat, gdyż jedyny efekt, który Pani osiągnęła tym wpisem, to wywołanie uśmiechu pełnego politowania na twarzach użytkowników :)
  • Gość Gość
    1254 dni temu
    Bardzo szybki krem na obiad zwłaszcza po niedzieli kiedy zostaje rosół jest przepyszny ja podałam z jogurtem naturalnym, prażonymi pestkami dyni i zieloną pietruszką. Pychotka na gorące dni polecam ;-)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1254 dni temu
    Brzmi pysznie! :)
  • Gość Gość
    1427 dni temu
    Przeeeeeeepyszna!

    odpowiedz

  • Andzinsan Andzinsan
    1470 dni temu
    Super! Właśnie cała rodzinka zjadła ze smakiem :) Polecam gorąco, z natką pietruszki.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1475 dni temu
    ja dodaję jeszcze kawałek imbiru - jeśli nie masz świeżego to dodaj suszony

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1677 dni temu
    Zapomniałam dodać że użyłam dyni mrozonej w kawałkach.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1677 dni temu
    Super szybko, super łatwo (mój 1 krem z dyni) i pyszne wyszło :-) Dzięki "kuchnia Lidla"!

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1676 dni temu
    Polecamy się! :)
  • Dyzia Dyzia
    1713 dni temu
    Bardzo fajny przepis i szybki. A zupka pycha :)

    odpowiedz

  • Marta_emka Marta_emka
    1750 dni temu
    Super przepis ....polecam, ja dodaję jeszcze 2 ziemniaki żeby się gotowały razem z warzywami, wtedy jest bardziej kremowa.

    odpowiedz

  • stive stive
    1804 dni temu
    ok

    odpowiedz

  • Anczita Anczita
    1778 dni temu
    Nam bardzo smakuje ten przepis! :)
  • lol lol
    1804 dni temu
    no

    odpowiedz

  • dominik dominik
    1807 dni temu
    dobre :)

    odpowiedz

  • Malinka Malinka
    1812 dni temu
    Pycha! :)

    odpowiedz

  • Katalog Katalog
    1815 dni temu
    Zupka przepyszna!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1818 dni temu
    Zupa pyszna. Dodalam troche imbiru i na koniec posypalam prazonymi pestkami dyni

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1817 dni temu
    Imbir nadaje świetnego smaku zupie :)
  • Gość Gość
    1815 dni temu
    dobry pomysł!
  • Gość Gość
    1818 dni temu
    Fajny przepis, zupka wyszła dobra :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1819 dni temu
    Zupa z dyni nie wymaga trupa, taka uwaga chyba delikatna.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1821 dni temu
    Ja mam przepis na zupę dyniową następujący:mała dynia obrana i pokrojona w kostkę,marchew, kawałek selera, pora, pietruszki,oraz 3 ziemniaki i cebula także pokrojone, zalane wodą z 2 kostkami rosołku drobiowego- gotujemy 15 minut ,dodajemy dynię i gotujemy ok 5-8 min. Gaz wyłączamy, wlewamy 2 łyżki oliwy z oliwek, miksujemy, doprawiamy solą i pieprzem, nalewamy do kokilek i podajemy z plamą śmietany i pokrojoną w kromki bagietką "muśniętą masłem, zmiażdżonym czosnkiem i upieczoną na suchej patelni.....niebo w gębie.. smacznego!!!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1827 dni temu
    Zupa rewelacyjna. Cała rodzina się zachwyca :) musiałam ją tylko troszkę zmodyfikować bo okazało się że nie mam marchewki, więc zamiast niej dodałam paprykę czerwoną i troszkę imbiru. Zrobiłam do tego jeszcze grzanki ziołowe i całość bardzo smakowała :)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1827 dni temu
    Świetny pomysł :)
  • Gość Gość
    1838 dni temu
    zupka rzeczywiście pyszna. nigdy nie przepadałam za kremem z dyni, ale ten jest pyszny ! dodałam troszke imbiru do zupki !

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1837 dni temu
    Dynia z imbirem świetnie się komponuje!
  • Gość Gość
    1842 dni temu
    dla osób z chorobą nowotworową nie dodawać oliwy i nie podsmażać, zalać wodą, a zamiast bulionu po prostu dorzucić do wszystkiego włoszczyznę (seler, pietruszka), można dodać też olej lniany, imbir, gałkę muszkatołową, a zamiast śmietany jogurt pitny, ewentualnie mleko i co bardzo ważne - nie solić.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1844 dni temu
    zupa jest dobra

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1851 dni temu
    Zupa mi smakuje natomiast mojej rodzinie średnio...:(

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1850 dni temu
    to tak jak u mnie. Dla mnie pycha, rodzina omija.
  • Gość Gość
    1852 dni temu
    Czy 1kg dyni rozumiecie jako jej wagę po obraniu ze skóry i wydrążeniu? Czy mowa o wadze dyni przed obróbką?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1851 dni temu
    1 kg dyni przed obraniem i wydrążeniem :)
  • Rafał B. Rafał B.
    1873 dni temu
    Bardzo prosty przepis a efekt niesamowity. Naprawdę pyszności. Polecam! :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1860 dni temu
    Bardzo łatwe i szybkie przygotowanie, pyszna zupa-krem. Polecam ;)
  • Gość Gość
    1887 dni temu
    Polecam przepis. Bardzo smaczny krem :)

    odpowiedz

  • NATALIA NATALIA
    2064 dni temu
    ZAMIAST ŚMIETANY POLECAM MLEKO KOKOSOWE

    odpowiedz

  • Jaca Jaca
    2068 dni temu
    Zrobiłem też tą zupkę według przepisu. Moje ogromne odkrycie, to lekki posmak kwaskowatej śmietany. Ten kwasek dodaje czegoś nieprawdopodobnego tej zupie. Zaryzykowałbym stwierdzenie ,że jest to oprócz oczywiście dyni ,tajemnica tego smaku. Być może możnaby czymś innym lekko zakwasić ,ale nie rozumiem przepisów bez użycia śmietany.

    odpowiedz

  • Jacek Jacek
    373 dni temu
    są osoby takie jak ja które nie moga jeść nabiału wtedy zaczyna sie rozumieć przepisy bez użycia smietany...
  • Agnieszka Kudlak Agnieszka Kudlak
    2138 dni temu
    Potwierdzam, zupa super, też dodałam troche imbiru.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2156 dni temu
    Na prawdę bardzo dobra dodałam odrobinkę imbiru świetna i szybko się gotuje

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2156 dni temu
    Świetny pomysł z imbirem!
  • Gość Gość
    2168 dni temu
    Pyszna, słodziutka i przede wszystkim bardzo prosta, polecam

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2167 dni temu
    Cieszymy się, że zupa smakowała :) Zapraszamy do próbowania też innych potraw z Kuchni Lidla :)
  • zanyah zanyah
    2173 dni temu
    wlasnie dzisiaj robie z tesciowa i zobaczymy jak wyjdzie :)

    odpowiedz

  • Marta Marta
    2176 dni temu
    Super przepis! Wyszło pysznie. Dodałam chipsy z boczku i posypałam słonecznikiem. Ale co kto lubi:-)

    odpowiedz

  • Asia Asia
    2178 dni temu
    Proponuję dodać imbir podkręca smak całkowicie.

    odpowiedz

  • Patrycja Patrycja
    2179 dni temu
    czytałam że można dać chili, ile jej dać żeby nie była za ostra?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2179 dni temu
    Patrycjo, chili świetnie pasuje do kremu z dyni. Najlepiej będzie, jak będziesz wsypywała chili małymi partiami i na bieżąco próbowała. Wtedy uzyskasz taki stopień ostrości, który odpowiada Tobie najbardziej:)
  • koala koala
    2181 dni temu
    Pierwszy raz robiłam krem z dyni. Wyszedł super! :]

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2188 dni temu
    Idealny przepis:-]

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2190 dni temu
    Właśnie zrobiłam, dawno nie jadłam takiego dobrego kremu :)

    odpowiedz

  • Gosc Gosc
    2191 dni temu
    Pychota. W raz na zaspokojenie glodu i rozgrzanie :) Polecam

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2211 dni temu
    A co uważacie o dodaniu ziemniaka do tej pysznej zupki?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2209 dni temu
    Gościu, możesz dodać ziemniaka - będzie pasował do tego kremu :)
  • losianna losianna
    2193 dni temu
    ja dziś zrobiłam wersję z batatem zamiast marchewki i też wyszła pyszna. właściwie nie zauważyłam różnicy. próbuj, smak ziemniaka nie jest na tyle wyrazisty żeby mógł coś zepsuć ;)
  • Gość Gość
    2216 dni temu
    Pyszna, szybka i zdrowa. Mniam!

    odpowiedz

  • Mike Mike
    2216 dni temu
    A nie można zamiast kostki drobiowej z glutaminianem sodu,zrobić swój własny wywar z włoszczyzny i kurczaka...? Ludzie ogarnijcie się. Gotowanie z kostki....mmmm mistrzostwo świata i samo zdrowie.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2216 dni temu
    Mike, w przepisie nie wspominamy słowem o kostce :) Oczywiście najlepiej przygotować własny bulion, który stanowi bazę wielu zup :)
  • Pawel Pawel
    2242 dni temu
    Bardzo dobra zupa polecam☺

    odpowiedz

  • Ania Ania
    2242 dni temu
    Pyszna! Moja pierwsza zupa krem :) Skorzystałam z rad co do różnych kompozycji przypraw w komentarzach innych czytelników i użyłam bulionu warzywnego. Na pewno niebawem ugotuję ją jeszcze raz!

    odpowiedz

  • pelasia pelasia
    2327 dni temu
    pycha zupka ja dodaje jeszcze imbir i swiezy koperek

    odpowiedz

  • grabiu grabiu
    2408 dni temu
    Świetny, zdrowy przepis! Zamiast śmietany dodaje parmezan. Polecam!

    odpowiedz

  • rzabaa rzabaa
    2499 dni temu
    Mojemu mężowi tak posmakowała tak zupa, że aż w szoku jestem! Naprawdę bardzo dobra zupa :)

    odpowiedz

  • janika janika
    2519 dni temu
    Dziś jadłam taką zupę i zapytałam o przepis, bo pyszna była. Oprócz podanych składników dodano jeden ziemniak i świeży imbir. Dzięki ziemniakowi zupa była aksamitna i kremowa, a imbir dodał ciekawą nutkę smakową. Podana była z pestkami dyni.

    odpowiedz

  • Aneta Aneta
    2527 dni temu
    Przepis super, jak dla mnie tylko za mało wyrazista. Do swojej wersji dodałam przecier pomidorowy, gałkę muszkatołową, 4 zamiast 2 ząbków czosnku, pieprz cayenne, curry, kurkuma, imbir. Zupę podałam z gęstą śmietaną, kolendrą i miksem uprażonych pestek (słonecznik, dynia, soja itp...) do przegryzienia francuskie pałeczki serowe. Śmiało podawać gościom, polecam!

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2529 dni temu
    Dziękujemy Wam za alternatywne sposoby podawania :) Brzmi smacznie!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2533 dni temu
    Bardzo smaczny przepis przy czym zamiast śmietany proponuje mascarpone

    odpowiedz

  • kari kari
    2533 dni temu
    Wyśmienita. Dodalam przyprswy curry . I jest idealna. Polecam.

    odpowiedz

  • kuchareczka kuchareczka
    2538 dni temu
    wypróbowałam bardzo dobre. proponuję tylko więcej czosnku i dodałam na koniec papryczkę chilli

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2538 dni temu
    jot, dziękujemy!

    odpowiedz

  • jot jot
    2540 dni temu
    zupa super :) dodałam 2 pomidory, trochę czosnku i oregano :) macie tu naprawdę świetne przepisy!!! :)

    odpowiedz

  • Myszor Myszor
    2541 dni temu
    Potwierdzam, że szczypta gałki muszkatołowej i imbiru nadaje zupie charakteru!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2541 dni temu
    Właśnie zaczęłam gotować tę zupę...zobaczymy ja się uda...ale na początek nastawiłam bulion:)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2542 dni temu
    Drogi Gościu, brzmi bardzo smacznie :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2542 dni temu
    Rewelacja, trochę dłużej poddusiłam warzywa na oliwie i dorzuciłam jeszcze (poza wspomnianą wyżej gałką:) ) odrobinę cynamonu i kurkumę. Idealny krem na jesienne popołudnie ;-)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2547 dni temu
    Zupka super dodałam troszkę imbiru, gałki muszkatołowej i odrobinę kardamonu efekt piorunujący mój narzeczony bez wahania zjadł dwa talerze z groszkiem ptysiowym :)

    odpowiedz

  • K K
    2550 dni temu
    genialna! pychotka, polecam każdemu! :)

    odpowiedz

  • magda magda
    2551 dni temu
    Gdzieś znalazłam przepis w którym rekomendowano dodanie soku z cytryny oraz niewielkiej ilości sosu sojowego - wysło super :)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2552 dni temu
    Drogi Gościu, zupa ta jest raczej niskokaloryczna, można więc ją jeść na diecie.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2553 dni temu
    Doskonała!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2555 dni temu
    jestem osobą na diecie wiec podstawowym pytaniem jest czy zupa ta ma dużo kalorii?

    odpowiedz

  • MałgosiaGość MałgosiaGość
    2556 dni temu
    Przyprawiam jeszcze odrobinką cuury i imbiru

    odpowiedz

  • Magda Magda
    2561 dni temu
    ja dodaje jeszcze łyżkę masła i doprawiam ostrą i słodką papryka ;)

    odpowiedz

  • Aga Aga
    2571 dni temu
    A ja dodaję do tej zupy przed miksowaniem trochę sera typu feta :)

    odpowiedz

  • Asia Asia
    2577 dni temu
    Przepis przepyszny;) również polecam. Ja zamiast śmietany do dekoracji dałam pieczone pestki dyni i smażony boczek pokrojony w kostke ;)

    odpowiedz

  • Gosia Gosia
    2578 dni temu
    Krem przepyszny ! polecam gorąco ! :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2579 dni temu
    Przepyszna! Super prosta zupa nawet dla początkujących kucharzy!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2581 dni temu
    Do zupy warto dodać szczyptę gałki muszkatołowej.

    odpowiedz

  • faron faron
    2584 dni temu
    Zupa bardzo fajna, smaczna, choć nieco brakuje mi kropki nad i. Tego czegoś co sprawi, że smak tej zupy zapadnie w pamięć. Poniżej inni testerzy zdradzają swoje dodatki do tej zupy, np. migdały, imbir, ... , ja zaś dodałam świeże liście bazylii. Pozdrawiam wszystkich czytelników :)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2768 dni temu
    Drogi Gościu, bulion jest kwestią upodobań smakowych. My rekomendujemy przygotowanie własnego, ale jeśli brakuje czasu lub chęci na długie gotowanie domowego bulionu, można przygotować go z pomocą kostek rosołowych.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2769 dni temu
    Mam pytanie..czy ten bulion to zrobić swój czy taki z kostek rosołowych?

    odpowiedz

  • Olcia Olcia
    2821 dni temu
    Zupa pyszna, tylko ja zamiast śmietany wierzch zupy posypuję prażonymi płatkami migdałów! Warto spróbować :)

    odpowiedz

  • Mo To Mo To
    2843 dni temu
    Zupa pycha, ja dodaje jeszcze szafan i galke muszkatolowa

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2853 dni temu
    Mniam ta zupa to cudo no i oczywiście mleczko kokosowe mile widziane

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2902 dni temu
    Jeśli używamy mleczko kokosowe, należy dodać je do gotującej się jeszcze zupy. Śmietanę stosujemy jedynie do dekoracji i możemy użyć jej także w zupie z dodatkiem mleczka kokosowego :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2903 dni temu
    mleczko kokosowe dodaje się zamiast śmietany?

    odpowiedz

  • zancia zancia
    2906 dni temu
    Krem z dyni po prostu rewelacja:)))Co roku będzie ten przepis gościł na moim stole rodzinnym, bo krem się rozpływa w ustach:)) Każdy kto zasmakuje raz już będzie zawsze ją jadł:))

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2908 dni temu
    Michale jeśli dodajesz imbir do zupy możesz go drobno pokroić i przesmażyć na patelni razem z warzywami i całość zmiksować na krem. Wówczas jego smak będzie nieco łagodniejszy, niż gdy dodasz go bezpośrednio do zupy.

    odpowiedz

  • Michał Michał
    2909 dni temu
    Zupa wyszła bardzo dobra, tylko trochę za ostra. Pytanie ile i w jakiej postaci dodać imbiru? Ja starłem trochę tuż przed miksowaniem i trochę zdominował smak zupy.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2909 dni temu
    właśnie zrobiłam i jest pyszna !! nawet moje dzieci zjadły wszystko :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2909 dni temu
    rewelacyjna

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2910 dni temu
    Zupa z dyni pycha ja dodaję imbir i gałkę muszkatułową .Naprawdę pycha !!!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2919 dni temu
    Pyszna zupa, naprawdę się nie spodziewałam.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2923 dni temu
    "Dynie halloween" jak najbardziej służą nie tylko do dekoracji, ale też do jedzenia :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2926 dni temu
    dołączam się do pytania , czy dynia hallowen z lidla jest jadalna czy służy tylko do ozdoby ??

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2926 dni temu
    Czy dynia z lidla "Dynia halloween" nadaj się do tej zupy ?

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2926 dni temu
    Czy dynia z lidla "Dynia halloween" Nadaje się do tej zupy ?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2927 dni temu
    Hasek, potwierdzamy - mleczko kokosowe jest tu super dodatkiem! :)

    odpowiedz

  • Hasek Hasek
    2928 dni temu
    Zupa rewelka, polecam dodać troche mleka kokosowego

    odpowiedz

  • MonikaB MonikaB
    2933 dni temu
    Zupa jest łatwa do zrobienia i do tego bardzo smaczna. Wręcz przepyszna. Mniam :)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2943 dni temu
    Faktycznie imbir jest doskonałym dodatkiem do tej zupy! :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2943 dni temu
    I IMBIR koniecznie :))))))))))

    odpowiedz

  • Marta Marta
    2945 dni temu
    Uwielbiam takie kremy, robiłam już z dyni, tylko z mleczkiem kokosowym, zrobiłam zapas na tygodniu azjatyckim :)

    odpowiedz

  • Kasia Kasia
    2948 dni temu
    Bardzo smakowicie wygląda,jutro idę do Lidla po dynię i zrobię tą pyszną zupkę :)

    odpowiedz

  • Izzis Izzis
    2162 dni temu
    bardzo fajny przepis, Podoba mi się polaczenie marchewki z dynią rewelacja, tylko zamiast smietany, dodałam jogurt naturalny,

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!