Kuchnia polska - Ciasto z czekoladą - przepisy i pomysły:

Kuchnia polska

Filtry

Trudność

Czas

Diety specjalne

Autor dania

Gotowe
Kategorie Filtry
Jeśli ciasto, to koniecznie w parze z czekoladą! Ten duet zachwyci wielu smakoszy słodkich wypieków. Wbrew pozorom nie istnieje uniwersalny przepis na ciasto czekoladowe, dlatego możecie je przygotować na wiele różnych sposobów. Nie wierzycie? Przekonajcie się, odwiedzając Kuchnię Lidla.

Przepis na ciasto z czekoladą – zobacz nasze propozycje!

Jak sama nazwa wskazuje, ciasto czekoladowe musi składać się z czekolady, choć oczywiście nie jest to jedyny składnik receptury. Przepisy na ciasta z czekoladą potrafią zaskakiwać swoją różnorodnością i doborem smaków. Spotkacie się więc z ciastem biszkoptowym, kruchym, francuskim czy też drożdżowym, a każde z nich jest wprost idealne, aby schrupać je z czekoladą. I na tym nie kończą się urozmaicenia. Ciasto można przecież przyrządzić z dodatkiem czekolady mlecznej, deserowej, a nawet białej. Nic nie stoi też na przeszkodzie, aby wasz ulubiony przepis na ciasto z czekoladą zawierał różne wersje tego dodatku. Decydujcie więc, czy macie akurat ochotę na ciasto z kawałkami czekolady, np. pod postacią francuskich brioche z czekoladą, czy może jednak wolicie ją w formie polewy. Trudny wybór? Kuchnia Lidla postara się wam go ułatwić. Tylko spójrzcie!

Ciasta z czekoladą – przepisy:

Ciasto z białą czekoladą – 5 przepisów

Czasami warto odejść od tradycyjnej receptury i upiec ciasto czekoladowe z jasną odmianą czekolady. Jeśli zatem są wśród was zwolennicy białej czekolady, to Kuchnia Lidla przygotowała przepisy specjalnie z myślą o was. Oto i one:

Jak zrobić ciasto z płynną czekoladą?

Większość przepisów na ciasta czekoladowe uwzględnia przygotowanie polewy lub kremu, dlatego warto wiedzieć, jak zrobić ciasto z płynną czekoladą. W tym celu sięgajcie bez wahania po wskazówki i porady Kuchni Lidla, które znajdziecie m.in. w przepisie na ciasto czekoladowe z polewą albo na tartę czekoladowo-kawową z jagodami. Pamiętajcie, że ciasto może być również z czekoladą w środku, nie tylko na wierzchu. Dotyczy to najczęściej tortów, których słodkie warstwy stanowi czekoladowa masa.

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!