
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- folię aluminiową
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- tarkę o drobnych oczkach
KROK 1: Przygotowujemy warzywa
Warzywa dokładnie myjemy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Łączymy ½ łyżeczki tymianku, 1 łyżeczkę miodu i 1 łyżkę oleju. Marynujemy warzywa w mieszance i zawijamy je w folię aluminiową.
KROK 2: Pieczemy warzywa
Warzywa wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C i pieczemy do miękkości, około 30-40 minut. Wyjmujemy z folii i studzimy.
KROK 3: Przygotowujemy sos tymiankowo-cytrynowy
Sok i skórkę startą z cytryny mieszamy z resztą miodu, tymianku i oleju.
KROK 4: Łączymy składniki sałatki
Warzywa posypujemy rukolą, dodajemy pokruszony ser i polewamy całość sosem.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z kuskusem, mango i awokado
Słoneczna sałatka z mango, awokado i kuskus z pysznym sosem na bazie suszonych pomidorów – łatwy i szybki przepis dla Ciebie!

Lekka sałatka z rodzynkami
Dużo ziół, pyszny sos i… trochę słodyczy! Przygotuj lekką sałatkę z rodzynkami według przepisu Karola i chrup ze smakiem to, co najlepsze latem!

Sałatka z bobem i cykorią
Szybka letnia sałatka z sezonową cykorią, bobem, rzodkiewkami i ich liśćmi – wypróbuj przepis Kingi Paruzel!

Sałatka z mango, chili i kawiorem
Ostra papryczka, słodkie mango i kawior. Ryzykowne? Być może, ale na pewno przepyszne!

Zobacz przepisy
na lato
- Butter chicken
- Leczo
- Papryka faszerowana kaszą i warzywami
- Cevapcici z sosem tzatziki
- Pasteis de nata - portugalskie minitarty
- Gyros z kurczaka w picie
- Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami
- Przepis na sos bolognese
- Ciasto na pierogi
- Sushi
- Gnocchi szpinakowe
- Baklawa grecka
- Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem
- Cukinia faszerowana mięsem mielonym
- Ciasto z truskawkami i galaretką
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
1901 dni temu
Przepyszna
odpowiedz
2003 dni temu
Pyszna, do ponownego zrobienia.
odpowiedz