Wegetariański bibimbap

Daria Ładocha


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ

  • 4 miseczki

Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY SOS

Wszystkie składniki sosu mieszamy, aż sos zgęstnieje.

Krok 2: KROIMY I SMAŻYMY WARZYWA

Cebulę i cukinię kroimy w kostkę, pieczarki w plastry, paprykę w słupki, a chili siekamy. Warzywa podsmażamy na rozgrzanym oleju kokosowym. Smażymy tak, by pozostały chrupkie.

Krok 3: UKŁADAMY SKŁADNIKI W MISECZKACH

Warzywa rozdzielamy do 4 miseczek. Układamy w miskach: kimchi, marchewkę pokrojoną w julienne, kiełki fasoli mung, liście szpinaku. Posypujemy sezamem.

Krok 4: SMAŻYMY JAJKA

Na patelnię, na której podsmażały się warzywa, wbijamy 4 jajka. Zmniejszamy ogień i smażymy jajka sadzone (żółtko powinno być płynne, a białko ścięte). Jajka posypujemy szczypiorkiem pokrojonym na kawałki o wielkości 2,5 cm i przekładamy do misek.

Krok 5: PODAJEMY BIBIMBAP

Całość skrapiamy paroma kroplami oleju sezamowego i odrobiną sosu sojowego. Polewamy wcześniej przygotowanym sosem. Bibimbap wege podajemy z miseczkami ryżu.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Stateczki z cukinii z nadzieniem z kurczaka i ryżu

To danie na pewno zachwyci dzieci! Nie tylko efektownie wygląda, ale także pysznie smakuje!

Stateczki z cukinii z nadzieniem z kurczaka i ryżu

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:55 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Ostra zupa z rybą i ryżem

Doskonałe połączenie kolendry, imbiru, trawy cytrynowej w zupie rybnej z ryżem!

Ostra zupa z rybą i ryżem sticker MSC

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Japońska zupa z herbaty z ryżem

Zupa na zielonej herbacie zamiast na bulionie? To możliwe! Rozsmakuj się w japońskich smakach.

Japońska zupa z herbaty z ryżem

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:35 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Ogórki faszerowane rybą i ryżem

Sprawdź łatwy przepis na szybki obiad. Ogórki faszerowane rybą i ryżem, duszone w sosie ogórkowo-szalotkowym!

Ogórki faszerowane rybą i ryżem sticker MSC

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (8)

Avatar
  • Olga Olga
    2227 dni temu
    Sos niezgęstniał, czy powinien być podgotowany?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2227 dni temu
    Sosu nie gotujemy. Przez dodatek oleju i octu powinien naturalnie się zagęścić. Konsystencja powinna przypominać winegret.
  • Michał Michał
    2296 dni temu
    Czy wszystkie składniki są dostępne w Lidlu?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2296 dni temu
    Michale, ocet ryżowy, olej sezamowy i kiełki fasoli mung pojawiają się w ofercie akcyjnej przy okazji tygodnia azjatyckiego.
  • Wege gość Wege gość
    2351 dni temu
    Trochę średnio wegański ten przepis :/

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2351 dni temu
    Rzeczywiście wkradł się nam błąd. Miał być wegetariański :)
  • Gość Gość
    2307 dni temu
    nikt nie powiedział, że jest wegański, tylko wegetariański, a jak Ci to nie pasuje, to jedz kamienie
  • Gość Gość
    2305 dni temu
    Jest napisane wegetarianski nie weganski, zamień sobie jajka na trawę to będzie weganski

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!