Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- 4 miseczki
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Wszystkie składniki sosu mieszamy, aż sos zgęstnieje.
Krok 2: KROIMY I SMAŻYMY WARZYWA
Cebulę i cukinię kroimy w kostkę, pieczarki w plastry, paprykę w słupki, a chili siekamy. Warzywa podsmażamy na rozgrzanym oleju kokosowym. Smażymy tak, by pozostały chrupkie.
Krok 3: UKŁADAMY SKŁADNIKI W MISECZKACH
Warzywa rozdzielamy do 4 miseczek. Układamy w miskach: kimchi, marchewkę pokrojoną w julienne, kiełki fasoli mung, liście szpinaku. Posypujemy sezamem.
Krok 4: SMAŻYMY JAJKA
Na patelnię, na której podsmażały się warzywa, wbijamy 4 jajka. Zmniejszamy ogień i smażymy jajka sadzone (żółtko powinno być płynne, a białko ścięte). Jajka posypujemy szczypiorkiem pokrojonym na kawałki o wielkości 2,5 cm i przekładamy do misek.
Krok 5: PODAJEMY BIBIMBAP
Całość skrapiamy paroma kroplami oleju sezamowego i odrobiną sosu sojowego. Polewamy wcześniej przygotowanym sosem. Bibimbap wege podajemy z miseczkami ryżu.
Zobacz podobne
przepisy
Stateczki z cukinii z nadzieniem z kurczaka i ryżu
To danie na pewno zachwyci dzieci! Nie tylko efektownie wygląda, ale także pysznie smakuje!
Ostra zupa z rybą i ryżem
Doskonałe połączenie kolendry, imbiru, trawy cytrynowej w zupie rybnej z ryżem!
Japońska zupa z herbaty z ryżem
Zupa na zielonej herbacie zamiast na bulionie? To możliwe! Rozsmakuj się w japońskich smakach.
Ogórki faszerowane rybą i ryżem
Sprawdź łatwy przepis na szybki obiad. Ogórki faszerowane rybą i ryżem, duszone w sosie ogórkowo-szalotkowym!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Prosta paella z kurczakiem
- Pieczony schab wieprzowy z purèe z selera, pieczoną marchwią i sosem z ciemnego piwa
- Orientalny deser ryżowo-kokosowy z mango
- Roladki z indyka z warzywami i ryżem
- Schab faszerowany pesto z suszonych pomidorów z clafoutis z pomidorkami, oliwkami i fetą
- Szynka w kapuście curry
- Pizza z gruszką i serem roquefort podawana z rukolą
- Sałatka z pomelo, burakiem i łososiem
- Zupa pieczarkowa
- Warzywa po indyjsku z mango i orzeszkami
- Orientalna sałatka z bakłażana
- 3 sposoby na dania z ryżu
- Bibimbap z wołowiną
- Ryż na mleku z rabarbarem
- Kolorowy chłopski garnek z cytrynową śmietaną
- Kotlety jagnięce z sałatką z groszku i mięty
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Nalewka z głogu
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Smażona okra z cebulą i suszonymi morelami
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
- Hummus grzybowy
- Ciastka pisanki
- Wieniec wielkanocny
- Kotleciki jagnięce
- Naleśniki z farszem
- Orkiszowy krupnik z kurczakiem
- Konfitura z rabarbaru z suszonymi figami
- Tatar wołowy w omlecie sojowym
- NALEWKA ŚLIWKOWA
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (8)
2005 dni temu
Sos niezgęstniał, czy powinien być podgotowany?
odpowiedz
2005 dni temu
Sosu nie gotujemy. Przez dodatek oleju i octu powinien naturalnie się zagęścić. Konsystencja powinna przypominać winegret.
2074 dni temu
Czy wszystkie składniki są dostępne w Lidlu?
odpowiedz
2074 dni temu
Michale, ocet ryżowy, olej sezamowy i kiełki fasoli mung pojawiają się w ofercie akcyjnej przy okazji tygodnia azjatyckiego.
2129 dni temu
Trochę średnio wegański ten przepis :/
odpowiedz
2129 dni temu
Rzeczywiście wkradł się nam błąd. Miał być wegetariański :)
2085 dni temu
nikt nie powiedział, że jest wegański, tylko wegetariański, a jak Ci to nie pasuje, to jedz kamienie
2083 dni temu
Jest napisane wegetarianski nie weganski, zamień sobie jajka na trawę to będzie weganski